2023-04-05 23:52:00
Ford Ranger Tremor a
Ford Ranger Tremor a Wildtrak X
Zdroj: Ford

FOTO a VIDEO: Ford Ranger Wildtrak X a Tremor - viac terénu, viac úžitku

Ford rozširuje ponuku terénnych špecializovaných verzií pikapu menom Ford Ranger.

Pred niekoľkými týždňami sa slovenskému publiku predstavil celkom nový Ford Ranger Raptor, teraz prichádzajú dve nové verzie, ktoré rovnako ako Raptor pridávajú charakteru novému globálnemu modelu Ranger. 

Akurát to robia o niečo menej. Verzie Tremor a Wildtrak X disponujú vlastnými detailami, ktoré ich odlišujú, no tiež vlastnými prvkami výbavy, ktoré reálne zvyšujú ich potenciál v ťažších podmienkach. 

Obe verzie tiež ponúknu systém nastaviteľných strešných nosičov, ktorých fungovanie si môžete pozrieť na nasledujúcom videu: 

Obe verzie majú významne prepracovaný podvozok s im vlastnými vylepšeniami systému zavesenia kolies vrátane špecifických tlmičov Bilstein v štandardnej výbave. 

Ranger Wildtrak X vychádza z verzie Wildtrak, oproti ktorej má o 26 mm väčšiu svetlú výšku a o 30 mm širší rozchod kolies. Štandardne montované vysokovýkonné tlmiče Bilstein so snímaním polohy poskytujú v rámci svojej dráhy to správne množstvo tlmiacej sily, čím zlepšujú terénne schopnosti vozidla bez toho, aby to negatívne ovplyvnilo jeho správanie na cestách. Ešte viac istoty v teréne dodávajú vylepšený posilňovač riadenia pre ťažkú prevádzku a ochranná oceľová predná doska.

Medzi nové terénne technológie v štandardnej výbave patrí asistent otáčania Trail Turn Assist, ktorý smerovaním krútiaceho momentu pomocou bŕzd znižuje polomer otáčania až o 25 percent v prípade, že sa potrebujete s vozidlom otočiť v tesnom priestore. Funkcia Trail Control pracuje podobne ako tempomat: vodič si môže zvoliť rýchlosť do 32 km/h, ktorú bude vozidlo udržiavať automatickým zrýchľovaním a brzdením, takže vodič sa v náročnom teréne môže plne sústrediť na riadenie.

Všetky vozidlá Wildtrak X poháňa 2,0-litrový vznetový motor EcoBlue s dvomi turbodúchadlami, ktorý dodáva krútiaci moment 500 Nm od úrovne 1 750 otáčok/min a výkon 205 koní v spojení s 10-stupňovou automatickou prevodovkou. Súčasťou štandardnej výbavy je aj nový systém stáleho pohonu štyroch kolies. V interiéri Wildtrak X disponuje umelým semišom Miko s kontrastným prešívaním na sedadlách, či volante. 

 

Ako základ pre Ranger Tremor poslúžil pracovnejší Ranger XLT. Nový variant pritom využíva rovnaký podvozok, vylepšené technológie i nový systém pohonu všetkých kolies ako Wildtrak X, aby vyhovel zákazníkom, ktorí požadujú spoľahlivé terénne schopnosti.

Systém zavesenia kolies má prepracovanú geometriu, zväčšený je rozchod kolies a rozšírené sú lemy blatníkov. Tremor disponuje ochranným rámom s dlhými bočnými rúrami už v základe. Bočné nášľapy z liateho hliníka a ďalšie offroadové detaily spolu s novou farbou Boulder Grey. Tremor má sedadlá čalúnené z nepremokavého vinylového materiálu, ktorý sa ľahko čistí. K modelu Tremor si môžete objednať viacero dodatočných prvkov výbavy vrátane LED svetelných líšt, ktoré majú ovládaciu predprípravu rovno na strope vozidla. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Ford

Komentáre k článku


Stream naživo