2023-04-04 15:05:00
Genesis GV80 Coupe
Genesis GV80 Coupe
Zdroj: Genesis

FOTO: Genesis GV80 Coupe - lebo SUV Coupe sa veľmi páči

Robustné, veľké, ťažké a pritom s náznakom elegancie. K tomu luxus, ledky, výkon.

Najväčšie SUV značky Genesis plánuje aj štýlovejšiu SUV Coupe verziu. V podobe konceptu sa práve predstavila na autosalóne v New Yorku v USA.

Genesis GV80 je cca dva roky staré SUV s dĺžkou bezmála päť metrov, ktoré má Podkapotou trojicu motorov v rôznych naladeniach - 2,5 litrový turboštvorvalec je základ, nad ním je 3,0 litrový naftový motor a 3,5 litrový V6 turbobenzín. Auto stojí na platforme s pozdĺžne uloženým motorom a s pohonom prioritne zadnej nápravy.

A to všetko by mala mať aj nová odvodená verzia s názvom GV80 Coupe. Auto značky patriacej do koncernu Hyundai chce upútať nových záujemcov na dobre overený recept plynulo sa zvažujúcej línie strechy v kombinácii s náznakom prítlačného krídla. Skrátka akoby kupé zhltlo priveľa hamburgerov a nosilo topánky na platforme. A to je pritom kupé nekupé so štvoricou dverí.

Je takmer isté, že z konceptu sa stane reálne auto, no Genesis nie je značka, ktorá by sa príliš obťažovala európskymi zákazníkmi, čo ponúkané motorizácie celkom jasne dokladajú. Každopádne, značka je v Európe prítomná, takže nejaká tá elektrická, či aspoň výrazne elektrifikovaná verzia nové SUV Coupe istotne časom dostane.

Kým sa ale objaví aspoň jedno na cestách niekde v našom okolí, pozrite si koncept v galérii a posúďte sami, či toto auto obstojí v konkurencii takých ako Mercedes GLE SUV Coupe, Porsche Cayenne Coupe, či BMW X6... Mohlo by, no nie?

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo