2023-04-05 10:30:00
Mercedes GLS facelift, GLS
Mercedes GLS facelift, GLS Maybach facelift a GLS AMG facelift
Zdroj: Mercedes

FOTO Mercedes GLS, Maybach 600, GLS 63 AMG - aktualizované výbavy, dizajn, softvér

Mercedes aktualizoval celý modelový rad Triedy GLS. Od 350d po 63 AMG a dočkal sa aj Maybach.

Mercedes GLS patrí k populárnym zjavom nielen v USA, ale ja na Slovensku. Veď kto nemá Maybach...

Facelift je tak ako pri ostatných offroadových radoch Mercedesu veľmi mierny a zahŕňa drobné dizajnové vylepšenia. Úpravy masky chladiča a nárazníkov štandardného GLS dopĺňajú nové farby: Twilight Blue metalízu a Manufaktur Alpine Grey ne-metalízu. Nové sú aj lišty a čalúnenia v interiéri: kombinovať môžete leštený drevený obklad "Hnedá lipa" a Manufaktur Piano lacquer so vzorom plynulých línií s Catalana béžovou a Bahia hnedou kožou.

Novinkou sú "skiny" zobrazovania a pár nových funkcií v infotainmente - napríklad priehľadná kapota.

V rámci technických noviniek je treba spomenúť skutočnú ochranu podvozku pre model 580 4Matic, ktorá okrem predného krytu motora zahŕňa aj zvýšenie svetlosti o 3 cm.

Verzia Maybach má tiež drobné dizajnové vylepšenia, no najmä má nové 23 palcové kované disky a viacero doplnkov už v základnej výbave vrátane ambientného osvetlenia a svetelného znaku vozidla premietaného na cestu.

To platí aj pre GLS 63 AMG, ktoré dostalo premietanie AMG loga na zem, nejaké tie nové drobnosti, no má tiež aktualizovaný softvér, ktorý vylepšuje funkcie aktívnych stabilizátorov a podvozka tak, aby tento 612 koní silný a dva a pol tony hmotný obor lepšie vzdoroval vlastnej hmote.

Všetky motorizácie modelu GLS sú už elektrifikované, teda počínajúc naftovými šesťvalcovými 350d a 450d a benzínovými R6 450 a 580 (V8), tak verziou 600 určenou pre Maybach (V8) a verziou 63 V8 určenou pre AMG. Všetko sú to mild-hybridy s ISG štartér-generátorom integrovaným v prevodovke, ktorý okrem pár koní a Nm navyše ponúkne aj rekuperáciu a bleskové opätovné štarty hlavnej pohonnej jednotky. V galérii nájdete bohatý obrazový materiál ku všetkým zmieneným variantom.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Mercedes

Komentáre k článku


Stream naživo