2022-05-06 15:30:00
Brabus 900 Mercedes-Maybach GLS
Brabus 900 Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic
Zdroj: Brabus

FOTO: Brabus zmenil GLS 600 od Maybachu na GLS 900

662 kW a 1050 Nm z prevŕtaného 4,5 litrového motora V8.

Ako by povedal Horst Fuchs, to ale nie je všetko. Brabus nielenže zvýšil objem motora 4,0 V8 na 4,5, dodal vlastné veľké turbodúchadlá, upravil chladenie, nasávanie a aj výfukové potrubie. Výsledkom je výkon rovných 900 koní a krútiaci moment 1050 Nm. Bolo by ich aj viac - ňútnmetrov - ale Brabus pre istotu elektronicky limituje celkový prítomný krútiaci moment, aby nepoškodil celý pohonný mechanizmus. Z dosiahnutých 1200 Nm tak ubral 150 Nm, pre istotu. Potom dodáva aj trojročnú záruku na pohon, viete, pre istotu.

Ale to nie je všetko: k Brabusu patrí aj čierna, respektíve červená. Kým čierny je celý zovňajšok, červenú dostal kryt motora. A inak je vnútri kombinácia čiernej a bielej, tá biela je napríklad na perforovanej zákazkovej koži na sedadlách. Auto ich má len štyri. Aby mali všetci štyria cestujúci zabezpečný maximálny luxus.

Exteriér charakterizuje okrem čiernej aj výrazne estetickejšie počínanie s vonkajšími plochami, ktoré Maybach pomerne nevkusne kompletne pochrómoval. Brabus to zobral vyššie, až sa mi chce napísať decentnejšie, i keď pri Brabuse písať o decentnosti je priam rúhanie. Ale je to tak, aj kolesá sú veľmi decentné. Monolitické 24-palcové kované príšery.

Auto zrýchli z nuly na 100 za približne hneď a k tomu pridá všetok ten hurhaj a praskanie vo výfuku. Za pár chvíľ je aj na maximálnej rýchlosti, ktorá je 320 km/h. Rýchlejšie už naozaj len s TGV, či lietadlom. Auto má okrem vyššie spomenutého všetky doplnky výbavy, ktoré robia GLS 600 Maybachom vrátane pneumatického podvozku. Viac fotiek nájdete v galérii.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Brabus

Komentáre k článku


Stream naživo