2021-08-30 11:20:00
Dacia Jogger
Dacia Jogger
Zdroj: Dacia

Dacia prichádza s novým modelom. JOGGER bude mať 7 miest

Nové sedemmiestne vozidlo nahradí končiace MPV Lodgy.

Sedemmiestny Duster, respektíve crossover, či (vynovená) Lodgy. Bez ohľadu na označenie, pôjde o nový crossover vzniknuvší spojením modelu MPV s SUV, ktorý má pozdvihnúť predaje značky Dacia v oblasti rodinného vozidla s 5 až 7 miestami. Lodgy najmä v ostatných rokoch predajmi neohúrila, no potreba väčšieho "Dustera" je stále aktuálna a zákazníci 7-miestne auto od cenovo orientovanej značky naozaj chcú.

Tak tu je. Jeho meno je Jogger a oficiálne sa ukáže svetu 3. septembra počas výstavnej premiéry na IAA Motor Show v Mníchove. Žiaden návrat označenia Sandero Stepway, ani meno Grand Duster, ale celkom nový názov. Uvidíme, či aj s novou technikou, či aktualizovanú súčasnou. Zatiaľ to vyzerá na prvú možnosť - a síce vozidlo stojace na novej platforme CMF-B Low, na ktorej stoja Logan i Sandero. 

Ako názov celkom zreteľne naznačuje, auto má podčiarknuť spojitosť s modelom Duster (Jogger - er - Duster - er) a zároveň pridáva punc športovosti vďaka začiatočným písmenám (Jogg - od slova jogging - behanie pre zdravie v prírode).

Model ukazuje časti vlastnej siluety už dnes. Veľká Dacia ponúkne podstatne viac priestoru pre zadných pasažierov než čokoľvek v aktuálnom portfóli značky vďaka väčšiemu rázvoru i celkovej dĺžke i vďaka zvýšeniu karosérie za prvými dverami, ktoré badať už v tajomnom zábere. Na videu nižšie nájdete ďalšie dva zábery vrátane zadných svetiel, ktoré pripomínajú svetlá kombi a SUV modelov značky Volvo (minulé generácie napr. XC90). 

Vozidlo podľa vyjadrení značky ponúkne 5 alebo 7 miest pre posádku a k tomu kopu užitočných odkladacích priestorov, solídny batožinový priestor a napríklad šikovné variabilné strešné nosiče


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Dacia

Komentáre k článku


Stream naživo