2020-11-05 10:44:00
Volkswagen Golf R 2021
Volkswagen Golf R 2021
Zdroj: Volkswagen

FOTO: Volkswagen Golf R je späť. Drift mód, ale iba s DSG

Volkswagen Golf v najvýkonnejšej verzii s označením R prichádza opäť.

Nová generácia vrcholného modelu prináša to, na čo sú fanúšikovia modelu zvyknutí. Narozdiel od Golf GTI, či GTI Clubsport má R-ko pohon všetkých štyroch kolies 4Motion. Navyše je orientovaný športovo, obdarený vektoringom krútiaceho momentu a auto disponuje režimom Drift. Ten prostredníctvom zmeny na ESC a na prerozdelení krútiaceho momentu medzi nápravy/kolesá dokáže Rko zmeniť na driftujúci hothatch.

K dispozícii je aj mód Race a kopa ďalších pre ideálne nastavenie auta v každej situácii. Vozidlo disponuje maximálnym výkonom 235 kW (320 k) a maximálnym krútiacim momentom 420 Nm.

Zdroj: Volkswagen

Auto zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 250 km/h.

Vizuálne sa od zvyšku stáda odlišuje upravenou prednou maskou, zadným nárazníkom, difúzorom, veľkým prítlačným krídlom nad piatymi dverami, 19-palcovými diskami a zákazkovými výfukmi Akrapovič.

Zdroj: Volkswagen

Auto je v EÚ k dispozícii jedine s DSG 7-stupňovou prevodovkou, zato v USA dostanete aj 6-stupňový manuál. Pripísal by som to na vrub emisií, i keď je pravda, že R-ko by si chcel málokto kúpiť s manuálnou prevodovkou.

R má znížený podvozok o 20 mm, má ostrejšie naladenie, tuhšie stabilizátory. V kabíne nájdete špeciálne R tlačidlo, písmenká R všade kde sa dá, športové sedadlá a bohatú výbavu. Dostupnosť? Budúci rok.  

Zdroj: Volkswagen


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo