2020-06-30 13:13:00
SEAT Alhambra
SEAT Alhambra
Zdroj: Seat

Populárne MPV Alhambra stále žije. Má to háčik: Posledná šanca zvoliť si naftu!

SEAT Alhambra je naďalej mimoriadne populárne rodinné vozidlo. Ak chcete naftovú, švihnite si.

SEAT Alhambra je ešte stále tu. Možno vás táto správa zaskočila, prekvapila a možno vám to je úplne jedno. Tak potom... prečo vlastne čítate ďalej?

SEAT Alhambra je naďalej pojem. Ten pojem založila prvá generácia modelu. Auto vysoké, neuveriteľne priestranné a obdivuhodne multifunkčné. Výborný výhľad, pohodlie i pohon všetkých kolies, no zároveň nízka spotreba. Druhá generácia k tomu pridala aj výraznú bezpečnosť, posuvné dvere, asistenčné systémy. Záujem o toto MPV naďalej trvá a SEAT to vie. Preto automobil udržiava v ponuke, aj keď už väčšina konkurencie z tohto segmentu odišla. Dokonca aj napriek tomu, že už dva roky je na trhu nepriamy náhradník tohto modelu. Veru Tarraco je tiež veľké, priestranné, taktiež až sedemmiestne a navyše je to SUV.

Zdroj: Seat

Ak ale naďalej túžite po MPV so všetkými jeho nespornými výhodami a posuvnými dverami, Alhambra je naďalej v ponuke. Kolega Sharan od materskej značky sa už spolieha iba na skladové vozidlá, a tak posledným konkurentom je azda len Ford SMAX a Galaxy. Dvojičky neponúknu posuvné dvere, zato ponúknu viacero naftových verzií, zatiaľ aj s pohonom všetkých kolies. Neskôr by mal dokonca pribudnúť hybrid.

Zdroj: Ford

Zdroj: Seat

Alhambra je stále tu, no máte doslova posledných pár dní, aby ste si nakonfigurovali toto auto podľa svojich predstáv. Ak teda túžite po úspornom naftovom motore a prípadne aj pohone všetkých kolies 4Drive. Pretože nafťák bude možné zadať do výroby iba do polovice júla. Potom tu Alhambra zostane ešte minimálne rok. Avšak už len s benzínovým motorom 1,4 TSI, ktorý budete môcť kombinovať buď s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou, alebo so 6-stupňovým DSG, no iba s pohonom prednej nápravy. Aktuálne je model dostupný v akciovej výbave Family.

Zdroj: Seat


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo