2019-10-02 08:15:00
Toyota C-HR 2019
Toyota C-HR 2019
Zdroj: Toyota

Nová Toyota C-HR – výkonnejší hybrid a konečne Carplay a Android Auto

Toyota aktualizovala svoj šmrncovný model C-HR. K základnému hybridu pribudol aj ten zvaný Dynamic Force.

Nová Toyota C-HR debutuje s novou ponukou hybridných pohonných sústav, novým multimediálnym systémom a dizajnovými vylepšeniami, ktoré zdokonaľujú jej vzhľad pri zachovaní unikátnych tvarov. Aj C-HR sa pripája k ceste dvoch hybridných systémov, ktorú Toyota začala raziť pri modeli Corolla.

K hybridnému pohonu s 1,8 l motorom s výkonom 122 k teraz pribudol nový pohonný systém Hybrid Dynamic Force s výkonom 184 k, využívajúci 2,0-litrový motor. Zákazníci si tak môžu vybrať z ponuky hybridných pohonných sústav s emisiami CO2 už od 109 g/km v prípade 1,8-litrového variantu, resp. od 118 g/km v prípade systému Hybrid Dynamic Force s 2,0-litrovým motorom (podľa normy WLTP).

Zdroj: Toyota

Výbava novej Toyoty C-HR navyše obsahuje nový multimediálny systém s technológiami Apple Carplay™ a Android Auto™ na prepojenie so smartfónom.

Nová Toyota C-HR ostáva verná svojej vizuálnej identite. Detailné vylepšenia na prednej aj zadnej časti dodali tomuto vozidlu kultivovanejší vzhľad. Lakovaný dolný lem zas zdôrazňuje dynamické tvary karosérie s robustným, širokým, vyvýšeným postojom.

Zdroj: Toyota

Modernizáciou prešli aj predné a zadné svetlá, ktoré teraz využívajú technológiu LED. Svetlá na denné svietenie a smerové svetlá sú zlúčené do jedného čelného projektora, svietiaceho v jedinej línii nad hlavným lúčom. Nové zadné združené svetlá sú zas prepojené lesklým čiernym spojlerom do jednoliateho celku.

Pod kapotou prináša nová Toyota C-HR novú pohonnú sústavu Hybrid Dynamic Force s 2,0-litrovým motorom. Tento systém s výkonom 184 koní ponúka spojenie solídnej pružnosti s vysokou účinnosťou.

Vylepšenia v oblasti jazdných vlastností zahŕňajú úpravy zavesenia kolies, prinášajúce zvýšenie jazdného komfortu pri zachovaní dobrej ovládateľnosti. Všetky varianty majú navyše vylepšené prvky na tlmenie hluku, vibrácií a rázov, čo prinieslo zníženie hluku v interiéri.

Zdroj: Toyota

Nová Toyota C-HR prináša aj nový multimediálny systém, rozširujúci možnosti konektivity. Tento systém umožňuje plnohodnotné prepojenie so smartfónmi, pričom podporuje aj najnovšie verzie rozhraní Apple Carplay™ a Android Auto™. Okrem toho ponúka možnosť aktualizácie máp cez bezdrôtové dátové pripojenie, takže majiteľ vozidla môže vždy bez starostí jazdiť podľa najnovšej verzie európskych cestných máp.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Toyota

Komentáre k článku


Stream naživo