2019-10-01 17:35:00
Autosalón Autoshow Nitra 2019
Autosalón Autoshow Nitra 2019
Zdroj: Agrokomplex

Autosalón Autoshow Nitra 2019 bude mať opäť množstvo premiér

Horúce automobilové novinky z Frankfurtu, 30 automobilových značiek, 35 noviniek, výstavné premiéry a zľavy.

Okrem toho na vás čakajú súťaže, top tuningové autá, MotoTV Show, veterány, karavany, atrakcie pre deti a je toho ešte oveľa viac. Môžete to zažiť na vlastnej koži počas najväčšieho motoristického sviatku jesene na Slovensku. Najväčšia a najkomplexnejšia automobilová výstava Autosalón Autoshow Nitra 2019 sa bude konať od 3. do 6. októbra 2019 na národnom výstavisku Agrokomplex v Nitre. Na ploche viac ako 37 000 m2 sa predstaví viac ako 200 vystavovateľov.

Do Nitry prídu aj značky, ktoré motoristickí fanúšikovia nevideli ani vo Frankfurte: Dacia, Jeep, Mazda, Mitsubishi, Nissan, francúzska časť PSA – teda značky Peugeot a Citroën, Renault, Suzuki a Volvo. Ako návštevníci nitrianskeho autosalónu sa môžete tešiť na výstavné premiéry vozidiel: Mercedes-Benz GLB, Land Rover Defender, Renault Clio, Škoda Kamiq, Škoda e-CitiGo iV a Superb iV, BMW X7, Kia XCeed, Hyundai Kona Hybrid a IONIQ Electric, Ford Ranger, Mitsubishi ASX ale aj ďalšie.

Automobilovú show zabezpečia najlepší slovenskí drifteri a stuntrideri v rámci akcie MotoTV Show. Viac ako 100 najkrajších tuningových modelov bude pútať pohľady na Tuning Show počas všetkých štyroch dní výstavy. Okrem tradičných sexi car wash, vystúpení rapperov, fotenia s hosteskami a rôznych súťaží, okorení celú akciu zraz automobilových nadšencov a slovenské finále Cars Fan Cup.

Návštevníkom výstavy sa predstaviatiež  Ozbrojené sily SR s prehliadkou vojenskej techniky, bojového vozidla 8×8 a slávnostným programom po návrate príslušníkov ozbrojených síl zo zahraničnej misie. Nemôže chýbať ani prezentácia hasičského a záchranného zboru SR vo vyslobodzovaní z havarovaných áut.

Zdroj: Agrokomplex

Veteránisti sa môžu tešiť na historické vozidlá a motocykle. Zaujímavosťou bude vozidlo Velorex prezývané „hadrák“ , ktoré si zahralo vo filme eŠtéBák. Citroën pri príležitosti 100. výročia predstaví expozíciu s ikonickými modelmi 2CV, DS a Mehari. Kolorit výstavy doplní exhibičná jazda Citroën „kačíc“. Pre deti a školákov budú k dispozícii elektrické autíčka, skákacie hrady, fun a chill-out zóna, detské kútiky s kvízmi a súťažami, či autodráha s profesionálnymi pretekárskymi autíčkami.

O odbornú stránku výstavy sa postará konferencia „O elektromobilite na rovinu“. Bude sa počas nej diskutovať o nanajvýš aktuálnych témach: Ako vyberať elektromobil, v akých situáciách je ekonomicky výhodnejší, aké sú jeho riziká v spojení s neskúsenými vodičmi? Komu sa plug-inhybridy, hybridy a elektromobily vyplatia? Ako budovať nabíjaciu infraštruktúru vo firmách a samosprávach? Smart city – je realizovateľné aj v podmienkach slovenských samospráv? Plug-in hybridy a hybridy znevýhodnené daňovou legislatívou. Efektívne vytváranie udržateľnej mobility, Školstvo a vzdelávanie verzus elektromobilita.

Nežnejšie polovičky si môžu vybrať poradenstvo a prednášky na tému Auto a žena. Súčasťou programu bude súťaž v slalome žien na parkovisku. Priamo z výstaviska bude dopravné spravodajstvo naživo vysielať Zelená vlna a 4.10. v novom vysielacom čase od 17:00 bude vysielať aj relácia Pozor, Zákruta!

Zdroj: Agrokomplex

Vstupenky na výstavu sú zlosovateľné, návštevníci tak môžu hrať o hodnotné ceny. Hlavnou výhrou je nová Kia Stonic do osobného vlastníctva. Ďalšími cenami sú požičovné luxusného karavanu na týždeň, 3-dňový wellness pobyt, balík produktov Dynamax či prémiové umytie auta od CARwellness.

Nechať si ujsť tento najvýznamnejší jesenný motoristický sviatok na Slovensku by bola rozhodne škoda, lebo sa máte na čo tešiť! Tu je predbežný úplný zoznam noviniek:

Ford – Transit, Ranger

Hyundai – Kona Hybrid, Ioniq Electric

Jaguar – XE

Jeep - Compass Trailhawk

Kia – XCeed dopĺňa rodinu Ceed, e-Niro, e-Soul, Sportage mild hybrid

Land Rover – Defender, Nový Discovery Sport, Discovery Slovakia

Mazda – CX-30, Mazda 3 s motorom Skyactiv-X180

Mercedes-Banz – GLB, GLS

Mitsubishi – nové ASX0, nové L200

Opel – Zafira Life, Vivaro

Peugeot – 508 SW, e.208

Renault – Clio, Trafic, Master

SEAT-CUPRA – Formentor, El Born a Leon ST Black Limited

Škoda – Kamiq, CityGO iV, Superb iV

Volvo – XC 90 B5 Mild Hybrid

VW – T Cross, nový Passat

FUSO Canter 6C18 4WD (4×4) so sólo pneumatikami na zadnej náprave

V samostatnom článku vám priblížime podrobnejšie expozície a modely jednotlivých značiek.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo