2019-05-31 09:55:17
Subaru Levorg 2019
Subaru Levorg 2019
Zdroj: Subaru

Subaru začne od júna predávať inovovaný Levorg s atmosférickým motorom

Subaru Levorg prichádza na slovenský trh už bez turba. Model chce naďalej spájať svojský imidž dobre jazdiaceho auta s praktickosťou kombi.

Model 2019 prešiel optimalizáciou pre Európu. Vzhľadom na novú pohonnú jednotku, atmosférický boxer motor s objemom 2.0 litra, dostal prepracovanú kapotu motora. Motor je skombinovaný s prevodovkou Lineartronic a symetrickým pohonom všetkých kolies. Motor by mal mať maximálny výkon 115 kW (156 k) pri 6000 ot/min a maximálny krútiaci moment 196 Nm pri 4000 ot/min rovnako ako motor, ktorý nájdete napríklad v modeli XV.

Vylepšeniami prešiel aj podvozok Levorgu s cieľom dosiahnuť pohodlné cestovanie na dlhé trasy i pri bežnom dennom používaní. Vďaka jemným doladeniam pruženia a riadeniu s lepšou odozvou poskytuje nový Levorg vyšší komfort, ale zároveň aj lepšiu dynamiku jazdy.

Novinka ponúka pasívnu, aktívnu i preventívnu bezpečnosť na úrovni svetovej špičky, vrátane balíka pokročilých bezpečnostných technológií. Levorg 2019 dostal vylepšené funkcie asistenčnej technológie EyeSight, ktorá teraz dokáže skôr odhaliť všetky možné prekážky na ceste.

Zdroj: Subaru

Predaj na slovenskom trhu sa začína od júna 2019. Levorg bude dostupný v dvoch stupňoch výbavy. Cena modelu začína na 30 440 eur s DPH pre nižšiu výbavu Style. Výbava Premium je za 34 440 eur s DPH. Aký je medzi stupňami výbav rozdiel a čo jednotlivé stupne zahŕňajú Subaru zatiaľ neuvádza a informácie nenájdete ani na slovenskej, českej, či nemeckej stránke Subaru.

Zdroj: Subaru


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Subaru

Komentáre k článku


Stream naživo