2019-05-11 13:55:00
Honda e
Honda e
Zdroj: Honda

EV od Hondy sa bude volať Honda e. Hybridný systém CR-V dostane aj mestský Jazz

Nový Jazz sa aj s hybridným pohonom predstaví už tento rok. Odvážny elektromobil od Hondy dostane meno Honda e.

Honda pokročila vo svojej stratégii „Electric Vision“ pre Európu potvrdením názvu svojho prvého plne elektrického mestského vozidla – „Honda e“ – a oznámením, že Jazz najnovšej generácie sa bude dodávať s hybridným hnacím ústrojenstvom a inteligentnou technológiou multimodálneho pohonu (i-MMD).

Stratégia Hondy „Electric Vision“, obnovená a propagovaná na ženevskom autosalóne 2019 znamená, že 100 % predaja značky v Európe bude mať do roku 2025 elektrifikované hnacie ústrojenstvá. Automobil Honda e, v Ženeve predstavený ako sériový prototyp, je prvý model Hondy, využívajúci špeciálnu EV platformu a svojim dizajnom a technológiou znamená odvážny krok vo vývoji automobilov. Kompaktný elektrický automobil poskytuje jazdné charakteristiky značky Honda, ktoré ešte zvyšuje športový formát s pohonom zadných kolies a pokročilé elektrické hnacie ústrojenstvo.

Zdroj: Auto Express

Honda e už prijala vyše 22 000 vyjadrení záujmu z celej Európy a zákazníci môžu získať viac informácií prostredníctvom národnej webovej stránky Honda

Hybridný systém i-MMD, ktorý sa bude dodávať v ďalšej generácii obľúbeného hatchbacku Jazz, si už po celej Európe získal mimoriadne uznanie za dosiahnutú účinnosť v reálnom svete a kultivovanosť v novom modeli CR-V Hybrid. Ešte pred dosiahnutím svojho cieľa v oblasti elektrifikácie do roku 2025 rozšíri Honda použitie svojho dvojmotorového hybridného systému i-MMD a prvým dôležitým krokom bude jeho zavedenie do segmentu menších automobilov.

Jazz najnovšej generácie bude mať svoju medzinárodnú premiéru v priebehu tohto roku na autosalóne v Tokiu.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo