2022-02-26 11:30:00
Renault v Rusku
Renault v Rusku
Zdroj: autoblog.com

Prvé automobilky hlásia pre vojnu zastavenie výroby

Renault na budúci týždeň dočasne zastaví výrobu v moskovskom závode.

Francúzska automobilka Renault na budúci týždeň pozastaví výrobu vo svojom závode na montáž automobilov v Moskve pre "vynútené zmeny existujúcich logistických trás", ktoré spôsobujú nedostatok komponentov. Automobilka to oznámila v piatok.

Renault spresnil, že výroba v moskovskom závode sa zastaví od 28. februára do 5. marca. A dodal, že "zvýšené hraničné kontroly v tranzitných krajinách" sťažujú tiež zabezpečenie dostatočného množstva komponentov. Nemenoval pritom žiadne štáty.      

Automobilka podľa svojho vyhlásenia hľadá možnosti, ako čo najskôr obnoviť prevádzku. V závode v Moskve Renault vyrába aj ruské deriváty modelov Kaptur a Duster.

Ďalší závod Renaultu v Togliatti, ktorý patrí pod ruský AvtoVaz bude musieť zastaviť výrobu tiež v pondelok. Jemu však zastavenie výroby hrozilo dlhšie. Dôvodom sú polovodiče. 

Volkswagen musí výrobu zastaviť aj na domácej pôde v Nemecku. Dôvodom sú chýbajúce dielce, ktoré sa vyrábajú na Ukrajine. Konkrétne zastaví výrobu na týždeň v závodoch Zwickau a v Drážďanoch. 

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, Bloomberg, Reuters

Komentáre k článku


Stream naživo