2016-02-17 14:30:00
Parkovanie na jazere nie
Parkovanie na jazere nie je dobrý nápad
Zdroj: fox6now.com

VIDEO: Parkovať pri odmäku na jazere nie je dobrý nápad

Zdá sa vám táto zima dostatočná, aby zamrzli jazerá a rieky? Na to mráz tentoraz veru nestačí.

Teda aspoň v našich končinách. Zimy sú viac o daždi, ako o snehu a ľade. Ale, aby sme neboli vzťahovační, napríklad ani len v  Kanade to už nie je, čo bývalo. V USA sa občas priženie nejaká kalamita, ale mrazu je čím ďalej menej. Dajako si to nechceme uvedomiť, že treskúci mráz sa síce objavuje, ale iba výnimočne. Globálne otepľovanie, nech má akýkoľvek pôvod, spôsobuje problémy.

Zabudli na to aj vodiči v americkom štáte Wisconsin. Majú tam mesto s menom Lake Geneva. Skoro ako známa švajčiarska Mekka automobilizmu. Tiež „vystavovalo“ autá, ale nie premiérovo vo výstavných halách, ale priamo na ploche jazera. Na ľade. Ale nie dlho. Prečo?

Hovorí sa: nemala baba čo robiť, išla na ľad tancovať. Takto sa dá pochopiť, čo urobili vodiči, ktorí zaparkovali hromadne svoje autá na nedostatočne zamrznutej hladine jazera. Výsledok  sa dal očakávať. 15 áut skončilo vo vode. Niektoré mali šťastie, že stáli nad plytčinou, pár sa však ponorilo podstatne hlbšie, ako by boli ich majitelia ochotní pripustiť. Hoci bolo na jazere dosť miesta, všetci sa snažili zaparkovať hneď pri zjazde pre lode a tesne vedľa seba. Ľad však nebol dosť hrubý a pevný, lebo tohtoročná zima vo Wisconsine je dosť mierna. Ľudia to ale nebrali do úvahy a konali podľa zvyklostí.

Zdroj: fox6now.com
Zdroj: fox6now.com

Prišli sa pozrieť na festival sôch zo snehu a ľadu. Pritom ráno to ešte vyzeralo s pevnosťou ľadu celkom dobre. Faktom je, že po pár hodinách nevydržal takú záťaž množstva áut a popoludní povolil pod zaparkovanými autami. Nie však celkom a pod všetkými. Preto sa podarilo pár autám odísť po vlastnej osi, päť áut pomohli odtiahnuť a po naštartovaní tiež odišli bez ďalšej pomoci. Veľa ďalších áut a ich majiteľov ale také šťastie nemalo. Mnoho z áut voda nenávratne poškodila. Posledný vytiahli truck GMC, údajne tesne pred polnocou.

Zdroj: fox6now.com
Zdroj: fox6now.com

Jazero nepatrí k bežnému parkovaniu. Ľudia tam parkovali, pretože inde nebolo miesto. Festival sôch zo snehu a ľadu mal vysokú návštevnosť a ľudia parkovali, kde to bolo možné. Predpokladáme, že si ich nechceli „schovať“ na horšie časy, ako to urobil majiteľ auta, ktoré vytiahol rybár.




Jozef Vydra
ZDROJ: fox6now.com

Komentáre k článku


Stream naživo