2024-02-11 19:00:00
Nový Ford Mustang 2024
Nový Ford Mustang 2024
Zdroj: Ford

Nový Ford Mustang bude stáť od 59 900 € s V8, štvorvalec nebude

Automobilka Ford pripravila Ford Mustang aj pre slovenský trh.

Ešte stále môžete nájsť pár kusov skladových z predchádzajúcej verzie, ale nová sa nezadržateľne rúti do showroomu. Bude dostupná s dvomi karosériami, ale iba s jediným motorom. Nebude mať štvorvalec, ten sa takmer nepredával.

Motor V8 pod kapotou GT bude mať výkon 325 kW (440 k) a krútiaci moment 540 Nm. V ponuke bude ale aj verzia Dark Horse, ktorá bude v na vrchole potravinového reťazca a prinesie až 331 kW (450 k) a znova rovnaký krútiaci moment. Na výber pri výkonnejšej verzii nebude iba 10-stupňový automat, ale aj 6-stupňový manuál Tremec. Automobilka oznámila, že na stovku sa s manuálom Mustang dostane za 5,2 sekundy a maximum dosiahne 263 km/h. Hovoríme o verzii Dark Horse, obyčajná verzia bude mať o niečo horšie výsledky. Ale ak pre Dark Horse zvolíte automatickú prevodovku, tak stovku máte za 4,4 sekundy a maximum bude iba 250 km/h. "Iba."

Ford Mustang príde na slovenský trh už v marci, kedy bude známy aj celkový cenník modelu. Zatiaľ je jasné, že základná verzia kupé bude stáť 59 900 €. K nej si môžete priplatiť napríklad tlmiče MagneRide, ale napríklad brzdy s logom známej firmy Brembo budú štandardne a rovnako štandardne budú 19-palcové zliatinové disky.

Zdroj: Ford

Ford nezanevrie ani na kabriolety, čo znamená, že v ponuke budú dve karosérie. Cena novinky je o niečo vyššia, lebo keď sa súčasná generácia začala predávať, tak bola niekde inde, ale treba jedným dychom dodať, že emisné pokuty a inovácie zaradené do výroby nepustia. Ford Mustang je lepším autom a GT bude určite dobrou voľbou na roky dopredu.

Mustang predstavuje istotu, istotu v ponuke kupé a Ford naviac vyslovil tvrdenie, že bude motor V8 vyrábať pokiaľ to bude možné. Takže si držme palce, všetko vyzerá ideálne, uvidíme ako to reálne dopadne a koľko budú príplatky práve za verziu Dark Horse a za kabriolet. Stále však platí, že Mustang je na poli 8-valcových športových vozidiel stále výhodnou ponukou. Veď má ako konkurenta napríklad Lexus LC500, ktorý ale stojí dvakrát toľko.


AUTOR: © Zoznam/jm

Komentáre k článku


Stream naživo