2017-08-21 16:20:00
ISUZU D-MAX 2017
ISUZU D-MAX 2017
Zdroj: ISUZU Sales Deutschland

Na štarte je nový ISUZU D-MAX

ISUZU D-MAX nie je v našich končinách neznámym modelom.

Je to všestranný partner s dlhou životnosťou pre všetkých, ktorí chcú premiestňovať čo najviac nákladu. Širokým spektrom použitia udáva smer v profesionálnej, aj súkromnej sfére.

Rovnako ako jeho predchodcovia, aj nový D-MAX je veľmi robustný, dokáže všetko prepraviť, spĺňa vysoké nároky na bezpečnosť a je možné ho individuálne prispôsobiť rôznym potrebám a účelom.

Šesť stupňov v každej verzii

Množstvo priestoru, hnacia sila na štyroch kolesách a možnosť okamžite objednať na želanie aj 6-stupňovú automatickú prevodovku ako alternatívu k sériovo dodávanej 6-stupňovej manuálnej prevodovke pre všetky modely kabínových verzií Space Cab a Double Cab. Pri dvojmiestnom modeli Single Cab so 6-stupňovým manuálom sa dá rozhodnúť pre pohon iba zadnej nápravy, alebo pre dodatočne pripojiteľný pohon všetkých štyroch kolies.

Zdroj: ISUZU Sales Deutschland
Zdroj: ISUZU Sales Deutschland
Zdroj: ISUZU Sales Deutschland

Pre verziu Space Cab s usporiadaním 2+2 miesta, ako aj pri päťmiestnom modeli Double Cab patrí k sériovému vybaveniu pripojiteľný pohon všetkých štyroch kolies. Pri verziách Single Cab a Space Cab (pri všetkých modeloch s pohonom na všetky štyri kolesá) je Isuzu D-MAX k dispozícii aj ako verzia „Cab a Chassis“.

Úžitkové vozidlo a transportér

Najmä vo vyhotovení Single Cab s 2,31 m využiteľnej ložnej dĺžky a 1,57 m ložnej šírky (vnútorné rozmery) a nákladom až do hmotnosti 1225 kg (2WD), prípadne 1081 kg (4WD), ponúka Isuzu D-MAX úctyhodnú kapacitu na objemný a ťažký náklad.

Zdroj: ISUZU Sales Deutschland
Zdroj: ISUZU Sales Deutschland

Optimálny kompromis v ponuke priestoru kabíny a objemu nákladu má variant 2+2 Space Cab s vnútornými rozmermi ložnej plochy 1,80 m (dĺžka) a 1,53 (šírka) a možnosťou nákladu až 1026 kg. Dvere Space Cab sa otvárajú protismerne, uľahčujú tak nakladanie a vykladanie kabíny.

Vyššie nároky na cestovné pohodlie a reprezentatívnosť spĺňajú štvordverové modely Double Cab (päťmiestne), s ktorými sa pri vnútorných rozmeroch ložnej plochy až 1,55 m dĺžky a 1,53 m šírky a úžitkovým zaťažením až 991 kg dá veľmi ľahko zvládnuť i preprava veľkého nákladu.

Zdroj: ISUZU Sales Deutschland
Zdroj: ISUZU Sales Deutschland

Motor novej doby

Je úspornejší, ekologicky šetrnejší, pritom stále silný. Výkonný turbodieselový motor s objemom 1,9 litrov a s priamym vstrekovaním common rail s chladičom plniaceho vzduchu má slušný výkon 120 kW (165 k). Maximum krútiaceho momentu v rozmedzí 2000 – 2600 ot./min. je 360 Nm, pričom od 1 800 do 3 200 ot./min. má motor vyše 340 Nm. S nákladom do 1,2 tony (pri 2WD) a zaťažením návesu 3,5 tony pri všetkých modeloch 4WD nie je pre D-MAX žiadna úloha nezvládnuteľná.

Motor zodpovedá emisnej norme Euro 6, čo znamená nižšiu spotrebu a nižšie emisie CO₂ aj bez nepríjemného pridávania SCR (vodného roztoku syntetickej močoviny) do nádrže. Spotreba s hodnotami medzi 6,2 a 7,8 l/100 km (v závislosti od konštrukčnej verzie a výbavy) a zodpovedajúcich emisií CO₂ s hodnotami 163 – 205 g/km to je najhospodárnejší a najekologickejší D-MAX všetkých čias.

Vysoká bezpečnosť v sérii

Vysoké bezpečnostné štandardy ISUZU D-MAX zodpovedajú najnovšiemu technickému vývoju. Základ trvalej kvality a spoľahlivosti D-MAXu tvorí: vystužená kabína, vysoko kvalitná konštrukcia karosérie s vysokopevnostným rámom vozidla a obojstranne galvanizovanými oceľovými plechmi.

Zdroj: ISUZU Sales Deutschland

K štandardnému vybaveniu ISUZU D-MAX patria protiblokovací brzdový systém (ABS) s elektronickým rozdeľovaním brzdných síl (EBD), inteligentný brzdový asistent, ktorý aktívne podporuje núdzové brzdenie, kontrola stability (ESC) a kontrola trakcie (TCS), denné svietenie s technológiou LED, asistent jazdy do svahu (HSA) a zo svahu (HDC) a celkovo šesť airbagov (pre vodiča a spolujazdca, bočné a hlavové). Rozsiahle bezpečnostné vybavenie zahŕňa aj výstuž dverí proti bočnému nárazu, bezpečnostný stĺpik riadenia, trojbodovo nastaviteľné bezpečnostné pásy a priťahovač pásu vpredu a tiež upevnenie detských sedačiek podľa štandardu ISOFIX.

Zdroj: ISUZU Sales Deutschland

Spoľahlivo v každom teréne

D-MAX sa okrem ciest v žiadnom prípade nestratí ani v teréne. Bezpečnosť, ako aj dobrú priechodnosť v náročných terénnych podmienkach umožňuje veľkorysá svetlá výška a maximálny bočný náklon až 49° vo verziách 4WD s pripojiteľným pohonom predných kolies a redukčným prevodom. Pri otázke o kvalite výrobkov a ich životnosti má ISUZU jasno: na všetky modely poskytuje zmluvnú záruku 5 rokov, do 100 000 najazdených kilometrov.

Úroveň výbavy pre každý vkus

Navonok pracovný stroj, vnútri komfortný priestor. Už vo verzii BASIC má D-MAX ergonomicky optimalizovanú kabínu, otáčkomer, elektrické sťahovanie okien, elektricky nastaviteľné a vyhrievané vonkajšie zrkadlá (okrem Single Cab), centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, asistent jazdy do svahu (HSA) a zo svahu (HDC), projektorové svetlomety s LED technológiou – denné svietenie, klimatizácia (okrem 2WD) a 12 V zásuvka v priehradke.

Zdroj: ISUZU Sales Deutschland

Od úrovne CUSTOM ponúka ďalšie užitočné vybavenie, ako napríklad elektricky sklopné vonkajšie zrkadlá so zabudovanými smerovkami, chromovaný dekór na karosérii, lakovaný predný nárazník vo farbe vozidla alebo volant potiahnutý kožou. K dodatočným novinkám patria tiež CD/MP3-rádio a prehrávač so vstupom pre USB/iPod, ďalej Bluetooth-Handsfree, prehľadný multifunkčný informačný display, tempomat, sedadlo vodiča s nastaviteľnou výškou, hmlové svetlomety, zadné svetlá s technológiou LED a 18“ kolesá z ľahkých zliatin.

Zdroj: ISUZU Sales Deutschland
Zdroj: ISUZU Sales Deutschland

Ešte viac pohodlia a sériovej exkluzivity ponúkajú varianty úrovne PREMIUM, napríklad exkluzívne kožené sedadlá, vyhrievané predné sedadlá, elektricky polohovateľné sedadlo vodiča, automatická klimatizácia, bezpečnostný alarm, 7“-DVD/Audio s 8 reproduktormi, parkovacia spätná kamera, bezkľúčové odomykanie a tlačidlový systém štart-stop motora. Výbava PREMIUM+ disponuje navyše aj navigačným systémom.

Pre každé použitie to správne príslušenstvo

Remeslo, lov alebo výlet do terénu – nech už máte na programe čokoľvek, ISUZU D-MAX bude pri tom s vami a vďaka svojim širokým možnostiam vybavenia aj všetko zvládne.

K rozsiahlemu programu príslušenstva patria hardtopy, plachty, ochranné plastové vane ložného priestoru, rámy, prípojky k návesu, 16-19 palcové kolesá s rôznymi druhmi pneumatík, ochranné kryty podvozka, chromované diely montované na vozidlo, stúpadlá, off-road príslušenstvo, prídavné kúrenie, tachograf, hmlovky, parkovací senzor a najmodernejšie audio príslušenstvo.

Zdroj: ISUZU Sales Deutschland
Zdroj: ISUZU Sales Deutschland

Pre čo najlepšie zvládnutie pracovných úloh je možné si podľa potreby vybrať z rôznych variantov hardtopov ten najvhodnejší. Hardtopy sú v ponuke buď s uzavretými bočnicami, alebo majú posuvné bočné okná, bočne vyklápacie okná, alebo vyklápacie bočnice. Tie umožňujú ľahký prístup k ložnej ploche. Na prianie môže byť hardtop vybavený aj praktickými zásuvkami, alebo posuvnou podlahou ložného priestoru, ktorá vo vysunutej polohe unesie náklad až 250 kg.

Hardtopy sú tiež veľmi praktické pre bezpečné uloženie batožiny pri rodinnom výlete, alebo terénnej vychádzke. Nosník s plachtou na zakrytie ložnej plochy navyše pôsobí veľmi športovo. Vďaka rôznym možnostiam vykladania tvorí ložná plocha veľmi priestranný úložný priestor, ktorý poskytuje dostatok miesta pre športové a voľnočasové vybavenie. Na ložnú plochu sa môžu napríklad bez problémov inštalovať aj nosiče bicyklov.

Vďaka možnosti vyklápania z troch strán je D-MAX vysoko funkčný. Flexibilná konštrukcia vyklápania je v ponuke pre všetky kabínové verzie D-MAXu a je jeho neprekonateľnou prednosťou pri skladaní ťažkého nákladu, napríklad piesku, kameňov či iného stavebného materiálu. Optimálne riešenie pre zimnú údržbu cesty ponúka D-MAX vďaka modernej technike odpratávania snehu. Keď sa vybaví mohutnou snehovou radlicou a zodpovedajúcim nástavcom na sypanie, ktorý sa upevní na ložnú plochu, stane sa bezpečným a efektívnym sprievodcom pri snehu a poľadovici.

Zdroj: ISUZU Sales Deutschland

Univerzálny sprievodca

Pre D-MAX podnikavosť nepozná hraníc. Ako multifunkčný silák je s nákladom do 1,2 t (pri 2WD) a zaťažením návesu 3,5 t (pri 4WD) ideálnym partnerom pre všetky náročné podnikateľské činnosti a koníčky. Je jedno, či ide o stavebný materiál, motorový čln alebo príves na prepravu koní – D-MAX dokáže premiestniť všetko. Je tým pravým pre každého, kto hľadá silného, robustného a spoľahlivého partnera s dlhou životnosťou.

Nižšie ceny

Nové vozidlo Isuzu D-Max prichádza s novými, výrazne nižšími cenami, ktorými osloví svojich zákazníkov. Stane sa tak ešte atraktívnejším vozidlom pre široké pracovné i voľnočasové použitie.

Jozef Vydra
ZDROJ: Isuzu

Komentáre k článku


Stream naživo