2015-10-14 15:16:12
Goodyear UltraGrip Performance Gen-1
Goodyear UltraGrip Performance Gen-1
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Goodyear UltraGrip Performance umožňuje lepšiu kontrolu nad vozidlom

Na zimné cesty potrebujete skutočne dobré zimné pneumatiky, najmä pre výkonné autá.

Spoločnosť Goodyear predstavuje nové, vysoko výkonné zimné pneumatiky UltraGrip Performance Gen-1. Ponúkajú vynikajúcu priľnavosť a ovládateľnosť. Umožňujú jazdu v najrôznejších zimných poveternostných podmienkach - na snehu, v roztopenom snehu i na ľade. Vďaka týmto parametrom môžete aj v zime zažiť pokojnú a bezproblémovú jazdu.

Rad pneumatík UltraGrip Performance ťaží zo 44-ročných inovačných skúseností a celkovo zo 60 miliónov predaných pneumatík UltraGrip. Pneumatika vďaka tomu disponuje optimalizovaným usporiadaním priečnych drážok so systémom tvarových zámkov v porovnaní s predchádzajúcou generáciou týchto pneumatík, upraveným dezénom behúňa a vysokým počtom aktivátorov blokov. Všetky tieto zmeny viedli k dosiahnutiu vynikajúceho záberu a k skvelej ovládateľnosti za všetkých zimných podmienok.

Pneumatika vďaka inovatívnej technológii SnowControl, ktorá zavádza optimalizované usporiadanie priečnych drážok, upravený dezén behúňa a tuhosť blokov, poskytuje vynikajúcu priľnavosť a vysokú ovládateľnosť vo všetkých zimných poveternostných podmienkach. Prínosom technológie je:

  • vysoký výkon pri brzdení a rozjazde na snehu a ľade
  • lepšie ovládanie zákrut na snehu
  • celkový vynikajúci záber a vysoká ovládateľnosť

Hydrodynamické drážky zvyšujú odolnosť proti aquaplaningu a stabilitu na mokrých alebo topiacim sa snehom pokrytých cestách. Takmer presne štvorcová styčná plocha má  rovnomernejšie rozloženie tlaku. To zlepšuje výkonnosť na suchých i na mokrých vozovkách po celý čas životnosti pneumatiky. Indikátor opotrebenia dezénu (v tvare snehovej vločky) pomáha vodičom pri výmene pneumatík v správny okamih, čo zabezpečuje vysokú výkonnosť pneumatík v každom zimnom počasí.

Zdroj: Goodyear Dunlop Tires
Zdroj: Jozef Vydra

Najdôležitejšie je, že v porovnaní s poprednými konkurenčnými výrobkami ponúkajú nové pneumatiky o tri percentá kratšiu brzdnú dráhu na snehu. Je to v porovnaní s priemerom štyroch hlavných konkurentov podľa merania TÜV SÜD Automotive na objednávku spoločnosti Goodyear v decembri 2014 a januári 2015 pri pneumatikách s rozmerom 225/50R17 98V, pričom testované vozidlo bolo BMW 320d. Testovalo sa v lokalitách SaariselkaIvalo (FI), Mireval (F), Montpellier (F), TÜV SÜD Allach (D), TÜV SÜD Garching (D).

 „Rodinu pneumatík UltraGrip sme rozšírili o ďalšiu zimnú pneumatiku, pri ktorej hlavnú rolu hrá bezpečnosť. Naším poslaním je dodávať pneumatiky s vynikajúcou priľnavosťou na mokrej vozovke, na ľade i na snehu, a tým ponúknuť bezpečnú jazdu a brzdný výkon bez ohľadu na podmienky, ktoré v zime panujú. Osobitne sme hrdí na ich najkratšiu brzdnú dráhu, pretože vieme, že práve tomu naši zákazníci prikladajú maximálnu dôležitosť,“ povedal pri uvedení novinky Hans Vrijsen, Goodyear Marketing Director Consumer EMEA.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Nová UltraGrip Performance zahŕňa 38 rozmerov osobných pneumatík, určených predovšetkým pre automobily strednej, vyššej strednej a luxusnej triedy, v rozmeroch: šírka 195 až 255; profil 40 až 65 a priemer 15’’ až 19’’.

Jozef Vydra
ZDROJ: Goodyear Dunlop Tires

Komentáre k článku


Stream naživo