2015-10-12 09:16:40
Dunlop Winter Sport 5
Dunlop Winter Sport 5
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Zima je tu, ale Dunlop Winter Sport 5 je pre motoristov riešenie

Dunlop nenechá zimu, aby vám komplikovala jazdu, na trh uvádza novú zimnú pneumatiku Winter Sport 5.

Vynikajúca priľnavosť a výkonnosť je vodičom k dispozícii i v neočakávaných zimných podmienkach. Dunlop, popredný svetový výrobca vysoko výkonných pneumatík, predstavil aj pre slovenských motoristov novú generáciu pneumatík s označením Winter Sport 5. Novinka ponúka vynikajúcu priľnavosť a výkonnosť, ktoré umožňujú jazdu vo všetkých podobách zimných vozoviek, vrátane mokrého, zľadovateného a zasneženého povrchu.

Winter Sport 5 je už piata pneumatika ovenčená cenami radu zimných športových pneumatík značky Dunlop. Stavia na úspechu predchádzajúcich modelov, hlavne na dynamickej pneumatike Winter Sport 4D. Novinka bola navrhnutá tak, aby vodičom pomohla pokračovať v jazde bez ohľadu na akokoľvek premenlivé podmienky na zimných komunikáciách. Má presvedčivé výkony na ľadom pokrytej ceste, pri jazde cez ľadové jazyky, v roztápajúcom sa snehu i v kalužiach.

Dunlop Winter Sport 5 je ideálna pneumatika pre zimné obdobie: ponúka vynikajúcu priľnavosť a výkonnosť, ktoré umožňujú jazdu na všetkých možných podobách zimných vozoviek, vrátane mokrého, zľadovateného a zasneženého povrchu. Je to pneumatika, ktorá zodpovedá rýchlemu životnému štýlu aktívnych a náročných zákazníkov značky Dunlop.

 

Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Aby mohol Dunlop splniť tieto rôznorodé požiadavky, viac ako 400 výskumných a vývojových expertov značky zasvätilo dva roky výskumu, vývoju a skúškam na troch kontinentoch. Výsledkom je nový model radu Dunlop Winter Sport. Inovácia zahŕňa zvýšenie počtu brzdných blokov, ktoré zabezpečujú vyššiu výkonnosť na zasnežených cestách a šikmé usporiadanie priečnych centrálnych drážok, ktoré poskytujú mimoriadnu stabilitu pri zatáčaní na klzkom povrchu. Hlbšie hydrodynamické drážky navyše pomáhajú zabraňovať aquaplaningu. Pneumatika sa vyznačuje vynikajúcou priľnavosťou a v porovnaní s predchádzajúcou generáciou ponúka špičkovú výkonnosť.

Optimalizovaná konštrukcia a rozloženie hmotnosti sa pozitívne prejavujú na vyššej prevádzkovej hospodárnosti s predchádzajúcou generáciou – napríklad v porovnaní s predchádzajúcim modelovým radom majú nové pneumatiky o päť percent lepšie hodnoty pri brzdení na mokrej vozovke, o šestnásť percent pri brzdení na ľade a o pätnásť percent nižší valivý odpor. Zrýchlenie na snehu je lepšie o štyri percentá. Tieto údaje platia pre pneumatiku s rozmerom 225/50R17 98H, ako vidno aj z priloženého grafu.

Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

S tým, ako sú v Európe stále bežnejšie prívalové dažde a extrémne počasie, je vynikajúci záber pri jazde v zime celkom zásadný,“ hovorí Hans Vrijsen, Dunlop Marketing Director Consumer EMEA. „Sme veľmi radi, že môžeme ponúknuť pneumatiky, ktoré dokonale zaberajú na zimných vozovkách a poskytujú špičkovú výkonnosť, ktorú zákazníci zvykli od našich pneumatík očakávať. Bez ohľadu na rozmary zimného počasia prináša rad Winter Sport 5 našim aktívnym a náročným zákazníkom pneumatiku, ktorá zodpovedá ich rýchlemu životnému štýlu,” dodáva Hans Vrijsen.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Dunlop je oficiálnym partnerom Vodičskej školy AMG (AMG Driving Academy); spoločne testujú správanie pneumatík vo veľmi obtiažnych a náročných podmienkach. Nová pneumatika sa vyrába v 43 rôznych rozmeroch: v šírke 195 až 255, s profilom 40 až 65 a s priemerom 15” až 19”. Je skonštruovaná tak, aby spĺňala požiadavky na jazdu v akýchkoľvek poveternostných podmienkach, ktoré môžu v zime nastať. Preto je označená značkou hory s trojitým vrcholom a symbolom snehovej vločky.

Záväzok Goodyear Dunlop spotrebiteľov ubezpečuje, že s pneumatikou Winter Sport 5 budú vybavení na každú neočakávanú zmenu počasia. Aj keď je hlavným  mottom novej pneumatiky bezpečnosť, Dunlop im vďaka nej ponúka i možnosť vysokého výkonu počas celého zimného obdobia.

Komentáre k článku


Stream naživo