2023-12-07 14:50:00
Zimná údržba na ulici
Zimná údržba na ulici v Kanade
Zdroj: tiktok

Odpratávanie snehu v kanadskom meste na 1 ulici by ste mali vidieť. Toto je iná liga

Cestári existujú aj počas sneženia. To sme už za ostatné roky mnohí zistili a aj zdokumentovali.

Na cestách je posýpacie stroje a odhŕňače vidieť častejšie ako v minulosti, nemusíme si klamať. Je to generalizovanie a má to svoje úskalia, ale naozaj, cestári existujú a nechodia na zimný spánok pri prvom snežení. Tento slovenský mýtus môžeme definitívne vyvrátiť. 

Kým však u nás vzývame cestárov a sme šťastní, keď stretneme na zasnežených cestách aspoň jednu mašinu, v kanadskom Montreale čistenie ulíc prebieha na trošku inej úrovni. Azda aj preto, lebo obyčajné odhrnutie na kraj vozovky a posypanie technickou soľou by v meste, kde sneží o dosť viac a mrzne o dosť intenzívnejšie ako v našich priemerných dolinách a kotlinách, tak v takom meste pri takej premávke, to by skrátka nefungovalo poriadne. 

Video, ktoré včera vyskočilo na sociálnu sieť TikTok ale celkom jasne a sústredene ukazuje ako vyzerá upratovanie ulíc v kanadskom Montreale. Na jednej ulici v Montreale. Rozhodne to stojí za pozretie. Porovnávať to nebudem viac ako som porovnával doteraz, no ak ste takýto systém doteraz nevideli, určite budete nasledujúce video považovať za obohacujúce. Ani tu sa generalizovanie nemusí vyplatiť, aj tu platí, že keď takto upracú jednu ulicu, neznamená to, že tak upratujú každú ulicu, či cestu. Avšak podobné upratovanie viacprúdových komunikácií sme azda videli všetci. Takto na ulici medzi domami, to je naozaj niečo. Veď si to pozrite a dajte vedieť, či sa vám tento do detailu prešpekulovaný systém zimnej údržby vozoviek pozdáva, alebo je to len mrhanie peniazmi. A ak niekto zažil zimu v Montreale, možno by sa šikol aj jeho pohľad... V čase vydania článku sú v Bratislave 3 stupne nad nulou, v Košiciach 1 stupeň nad nulou, v neďalekom Montreale sviežich -17...

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TikTok

Komentáre k článku


Stream naživo