2023-12-06 18:40:00
Pokus o lúpežné prepadnutie
Pokus o lúpežné prepadnutie
Zdroj: Fox5dc.com

Lúpež mala všetko: streľbu, Porsche, kapucne. Iba lup sa nechcel pohnúť...

To je prekliatie tieto autá od Porsche. Stále sa to kazí. Človek to chce ukradnúť a... nič.

Trojica až štvorica mužov sa koncom novembra pokúsila v hlavnom meste USA Washingtone DC ukradnúť Porsche Boxter priamo na ulici. Majiteľ vozidla zastavil pred svojou reštauráciou, traja gauneri vyskákali z bordového Nissanu Rogue (XTrail) a s namierenými zbraňami zaútočili na majiteľa vozidla. Ten im v strachu o svoj život prenechal kľúče a utiekol do vnútra svojho podniku. 

Jeden z lupičov vliezol do Porsche, naštartoval a pokúsil sa s lupom odísť. Auto však ani na druhý pokus nevyštartovalo, motor iba zachrchlal a zdochol. Pri incidente padli aj výstrely, ale majiteľ Porsche obišiel iba s odreninami, modrinami a traumou. Lupiči odišli bez lupu. Asi bol pokazený alebo čo, nechcel sa pohnúť... Možno si mysleli, že má na aute majiteľ ešte nejaké zabezpečovacie zariadenie, preto po ňom strieľali. 

Niečo také v aute skutočne mal. Volá sa to manuálna prevodovka, ktorá bola pre jedného z gaunerov očividne príliš veľké sústo. Zdá sa tak, že v USA je manuálna prevodovka jedným z najúčinnejších zabezpečovacích zariadení. Pre podpriemerného lúpežníka je to skrátka celé pokazené a nedá sa. Polícia po lupičoch zatiaľ neúspešne pátra. Nasledujúce video pochádza z palubnej kamery Porsche a časť incidentu zachytáva vizuálne, časť len počuť. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: FOX5

Komentáre k článku


Stream naživo