2023-12-06 10:55:00
Toyota Urban SUV koncept
Toyota Urban SUV koncept
Zdroj: Toyota

Toto auto bude najmenšie EV SUV v ponuke Toyoty. Už budúci rok

Toyota naplno rozbieha expanziu elektrických modelov aj v našich končinách.

V nasledujúcich rokoch ich má priniesť do Európy 15. Pätnásť bezemisných modelov pokryje prakticky každú významnejšiu kategóriu súčasnej ponuky automobilky. V roku 2026 chce značka v Európe predávať cez 200-tisíc lokálne bezemisných vozidiel. Odvážne tvrdenie na značku, ktorej ponuka elektromobilov dnes nepôsobí zrovna veľko, no nezabúdajme, že Toyota je najväčšia automobilka na svete a keď sa taký kolos pustí do niečoho nového, produktov bude pribúdať rýchlo.

Tento model by mal minimálne dočasu slúžiť ako najmenší. Rozmerovo sa má postaviť niekde medzi súčasnú Toyotu Yaris Cross a nový model C-HR. To znamená, že s dĺžkou cca 4,2 metra bude patriť k populárnym kompaktným crossoverom/SUV. 

Toyota zatiaľ o tomto aute hovorí ako o koncepte s nie príliš kreatívnym názvom. Volá sa Urban SUV, no informácie sú také, že nemá ďaleko od sériovej podoby. Akurát tie digitálne zrkadlá pôjdu tam kam patria - prinajhoršom do doplnkov, prinajlepšom do hája. 

Model ponúkne pohon jednej, či dvoch náprav, takže autíčko je pripravené zdolávať viac ako obrubníky a ponúkne aj dvojmotorovú verziu. Ďalšie špecifikácie nie sú ešte známe, takže si na ne počkáme, no v tejto kategórii je bežný dojazd podľa WLTP cez 400 km - a ak Toyota chce byť konkurencieschopná, menej ponúkať nemôže. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Toyota

Komentáre k článku


Stream naživo