2023-12-04 22:00:00
Požiar na Darwinovu cenu
Požiar na Darwinovu cenu
Zdroj: newsday.com

Zhorel mu elektromobil a poškodil aj vedľajší dom. Dôvod požiaru? Total absurd

Kategóriu total absurd sme tu už dlho nemali. Oplatí sa ju vytiahnuť z poličky.

Elektromobily občas vzplanú. Nie vášňou, ale poriadnym ohňom. Dobre vieme, že elektrické autá horia menej ako spaľovacie a to aj v prípade porovnávania nových áut. Keď ale horí elektromobil, pohľad je to spektakulárny a efekt dlhotrvajúci. Niežeby horiace autá nevyvolávali vášne aj v prípade spaľovacích verzií. V takom Francúzsku, krajine plnej vášnivých ľudí, zapaľovaniu áut bez ohľadu na veľkosť baterky prepadlo už dávno mnoho fanúšíkov plameňov. 

Tu ale o úmysel založiť lítiovú vatru nešlo a nešlo ani o zločin z vášne. Za týmto požiarom je totiž hriankovač. Požiar, ktorý na juhu Dánska cez víkend zničil elektromobil a poškodil vedľajší dom, zrejme zapríčinil hriankovač, ktorým chcel majiteľ vozidla zohriať jeho batériu. Uviedla to v pondelok dánska polícia, ktorá zároveň na ľudí "dôrazne" apelovala, aby takúto metódu nepoužívali. TASR správu prevzala z agentúry AP.

"Príčina požiaru tkvie s najväčšou pravdepodobnosťou v hriankovači, ktorý majiteľ auta umiestnil pod prednú časť svojho auta, aby si zohrial batériu," informovala dánska polícia vo svojej pondelňajšej zvodke.

K požiaru došlo v sobotu v obci Stenlille ležiacej približne 60 kilometrov juhozápadne od Kodane. Nikto sa pri ňom nezranil. Samotné vozidlo je však zničené a poškodený je aj dom, vedľa ktorého parkovalo. Nebolo pritom bezprostredne známe, či išlo o dom majiteľa elektromobilu alebo jeho suseda.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, AP

Komentáre k článku


Stream naživo