2016-07-20 14:40:00
Alfa Romeo Furia koncept
Alfa Romeo Furia koncept
Zdroj: Breshke Design

Alfa Romeo Furia – Koncept superšportovej Alfy, ktorý vyráža dych

Alfa Romeo zažíva doslova vzkriesenie. Na čele renesancie je model Giulia Quadrifoglio Verde.

Avšak čo ak by  obnovu značky viedol k čiernym číslam superšportový model namiesto športového sedanu? Nešlo by to Alfe lepšie? Nepotrebuje Alfa Romeo na čele boja za oživenie skutočný klenot?

Presne tieto otázky si položil nezávislý poľský dizajnér Paul Breshke pod značkou „Breshke Design“ . Vytvoril tak automobil inšpirovaný minulosťou značky, no zároveň prinášajúci moderné prvky žijúce v súčasných superšportoch. Vo výsledku tu tak máme neoficiálny koncept pod značkou Alfa Romeo, ktorý v mnohých ohľadoch predbieha koncepty Alfy, ktoré sme za posledné roky mohli vidieť. Je to najmä zmysel pre detail, ktorý z pohľadu na fotografie nižšie robí zážitok aj pre fanúšika značky. Na aute v malých pekných drobnostiach odhalíte, že Breshke históriu Alfy celkom pozná, no najmä má očividne talent.

Jeho superšportové Alfa Romeo nesie meno Furia a je inšpirované modelmi 33 Stradale a GTV Spider. Všimnúť si na aute môžete ako typický gril Alfa Romeo, talianskú vlajku, štvorlístok Quadrifoglio Verde a množstvo dizajnových odkazov na časy minulé. Tak ako zaujme exteriér, zaujme aj interiér, napríklad predel medzi vodičom a spolujazdcom, volant ale i farebné prepojenie medzi karosériou a interiérom sú veci, ktoré patria medzi zaujímavé. Samozrejme, viaceré z týchto zaujímavých detailov sú nepraktické a možno i nerealizovateľné, niekto zas môže napísať, že je auto príliš členité, vyčačkané. Nám sa ale zdá, že je to pekný kus dizajnérskej práce a prezeraním obrázkov si určite neuškodíte.

Zdroj: Breshke Design

Keďže v tomto prípade šlo dizajnérovi iba o dizajn, informácie o technických charakteristikách len tak nezískame. Stačí sa však pozrieť do skladu Alfa Romeo a hneď vieme, že takýto stroj by mohol mať Podkapotou jedine V6-tku, ktorú nájdete i v Giulii. I keď ide o zaujímavé auto, úvahy o ňom okamžite vzbudzujú otázky, na ktoré v skutočnom svete neexistujú pozitívne odpovede. Napríklad - kto by to kupoval, bolo by to zárobkové a čo Maserati? Je jasné, že toto auto je len fantázia, ale pekná, tak prečo si ju neužiť.

Zdroj: Breshke Design

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo