2016-05-08 04:10:00
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Carabinieri 2016
Zdroj: Alfa Romeo

Pozrite si Alfa Romeo Giulia QV s výkonom 510 koní v rukách talianskych Carabinieri

Alfa Romeo Giulia v najvýkonnejšej verzii Quadrifoglio Verde (štvorlístok) bude slúžiť talianskej vojenskej polícii.

V Taliansku majú dve silové zložky starajúce sa o poriadok v mestách i na cestách. Sú nimi štátni Policajti a sú nimi Carabinieri ako zložka podliehajúca ministerstvu obrany. Práve Carabinieri dostali prvé dve špeciálne upravené hliadkovacie vozidlá Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde. Giulie QV budú určené na špeciálne úlohy, pravdepodobne budú dohliadať na dodržiavanie predpisov na diaľniciach, teda tam, kde má obrovský výkon prepĺňaného šesťvalca V6 s objemom 2,9 litra a maximálnym výkonom 510 koní zmysel a opodstatnenie.

Musíme uznať, že „policajná“ výzbroj a farby Carabinieri – čierna, červená a biela, Giulii veľmi svedčia a sme si istí, že minimálne v prvých mesiacoch ak nie rokoch po uvedení Giulie na trh bude pútať pozornosť (nielen pre výzor, ale aj vzhľad). Dokonca si vieme predstaviť pár nadšencov, ktorí budú celkom radi, že ich pri porušovaní predpisov zastavila práve takáto Giulia. Nakoniec, keď vás dobehne Giulia QV, nebude to žiadna hanba...

Policajná verzia vrcholnej špecifikácie neprešla žiadnou úpravou výkonu, načo aj. Veď zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy dokážu pokoriť iba takéto modré Lamborghini v službách talianských policajtov.

Zdroj: Alfa Romeo

Zmien je ale dosť. Väčšina patrí do kategórie výstražných znamení, ktoré QV zabezpečuje prostredníctvom prenikavých LED diód zabudovaných do karosérie celého auta. V interiéri možno vidieť policajné príslušenstvo vrátane vysielačky i upevniteľných tabletov. Každého motoristu zaujme panel výstražných znamení nad hlavami polície, či odkladacie priestory na výzbroj ale aj na „lopárik“ pre riadenie dopravy a zastavovanie vozidiel. Zvonka možno badať policajný radar umiestnený v pravom dolnom rohu masky automobilu.

Zdroj: Alfa Romeo

V budúcnosti k prvým dvom kusom pribudnú aj ďalšie, je celkom možné, že aj v nižších špecifikáciách. Koncern FCA má do konca roku 2018 dodať policajným zložkám 800 vozidiel vrátane Giulii, či Fiatov 500X a Pánd 4x4.

Zdroj: Alfa Romeo

Carabinieri, ktorí budú mať tú česť usadnúť za volant tohto stroja budú okrem zvládnutia špeciálnych policajných školení na vodičské zručnosti a praxe v tejto oblasti potrebovať aj školenie na zvládnutie tohto stroja, ktoré vykonajú priamo inštruktori Alfa Romeo. Nakoniec Giulia je krásna v tejto podobe a nie omotaná okolo nejakého stĺpu...

Dva prvé modely odovzdal koncern FCA za prítomnosti šéfa Sergia Marchionneho i dediča impéria Fiat Johna Elkanna polícii počas týždňa. Na videu nižšie si môžete pozrieť akt odovzdania a zazriete tiež prvú generáciu Giulie taktiež vo farbách polície. Jej šarm je nepopierateľný. Druhé video odporúčame preklikať vzhľadom na jeho dĺžku.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo