2014-06-07 12:05:00
Rozlúčka so starými časmi...
Rozlúčka so starými časmi...

VIDEO: Reklama na nový e-Golf vám vyčarí úsmev na tvári!

Volkswagen uvádza do predaja svoj nový čisto elektrický automobil e-Golf. Pomáha si milou reklamou.

Milujeme vtipné reklamy! Málokedy sa reklamy vydaria, no tie lepšie stoja za pozretie. Mnoho tvorcov reklamy sa pokúša o vtipný moment vo svojich propagačných videách, plagátoch, televíznych, či rozhlasových spotoch. U nás sú často vtipné reklamy umelé a prvoplánové s príliš jasnou snahou o jednoduchý humor. Často majú na divákov úplne opačný efekt, skôr nahnevajú a otrávia, hlavne ak idú tisíc ráz za deň a každý deň niekoľko mesiacov. Nedávno sme sa stretli s viacerými reklamnými sériami, kde prvá reklama bola vtipná a ďalšie až tak nie.

Automobilky však problémy s reklamami a ich vtipnosťou väčšinou nemajú. Môžu za to obrovské rozpočty, hŕba odborníkov a peniaze na poriadne testovanie reakcie publika. Keď sa potom reklamné spoty dostanú do televízie, či na internet, úspech je zaručený.

Volkswagen patrí k automobilkám, ktoré vtipné reklamy naozaj vedia robiť. Mali sme tu spot, v ktorom britský VW porovnával autá so psami, mali sme tu spot na americký superbowl a teraz tu máme niečo nové. Reklamu na nový elektrický Volkswagen Golf.

Myšlienka reklamy vlastne ani nie je zábavná. Spot je totiž o lúčení sa so starými a s novým e-Golfom nepotrebnými vecami. Ale aj takéto lúčenie môže byť milé a dokonca zábavné.

e-Golf sme mali možnosť vyskúšať a treba povedať, že zaujal. Nielen jazdnými vlastnosťami, ale i dojazdom. Iste, cenovka takéhoto automobilu je pre prijateľná iba pre veľkých a finančne zabezpečených fanúšikov elektromobility, no e-Golf je urobený dobre. Pocity z jazdy ako i detaily o cene, výbave a schopnostiach e-Golfa nájdete tu.

Jeho motor dosahuje výkon 85 kW a spolu s krútiacim momentom 270 Nm ho zabezpečuje sada 264 lítium-iónových akumulátorov s kapacitou 24,2 kWh umiestnených pod podlahou v strednej časti vozidla. Priemerná spotreba je 12,7 kWh na 100 km. Pohon váži 318 kg.

Golf s elektromotorom Podkapotou zrýchli z 0-100 km/h za 10,4 sekundy. Pri elektromobiloch sú však dôležitejšie údaje o dojazde ako o akcelerácii. Elektrický Golf zvládne prejsť 130 až 190 kilometrov v závislosti na štýle jazdy.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, VW

Komentáre k článku


Stream naživo