2020-07-09 01:00:00
Cesta na Rohožník opäť
Ilustračné foto
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Horský priechod Havran nad Piešťanmi čaká veľká oprava

Celkovo 4,23 milióna eur bude stáť oprava úseku cesty horského priechodu Havran pri Piešťanoch.

Spolu 4,23 milióna eur bude stáť oprava úseku cesty horského priechodu Havran pri Piešťanoch, na ktorú získal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) prostriedky z eurofondov. Podľa predsedu Jozefa Viskupiča v súčasnosti vyberajú zhotoviteľa stavby.

„Púšťame sa do modernizácie, ide o jeden z našich kľúčových infraštruktúrnych projektov. Po jeho dokončení budeme mať opravený úsek od Krajinského mosta v Piešťanoch až po hranicu kraja v smere na Topoľčany," uviedol predseda TTSK. Víťaz súťaže by mal byť známy do konca júla.

V rámci projektu bude rekonštruovaných a zmodernizovaných viac ako 4,4 km cesty II/499 od intravilánu obce Banka po horský priechod Havran. Koniec stavebných prác je predpokladaný v druhej polovici roka 2021. Vodiči dostanú k dispozícii modernú cestu s bezpečnostnými prvkami, ktoré by mali prispieť aj k zvýšeniu plynulosti cestnej premávky. Pribudnú oceľové zvodidlá s nadstavcami, tlmiče nárazov, smerové stĺpiky alebo vodiace prúžky. Na projekte bude mať TTSK päťpercentú finančnú účasť.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo