2017-04-21 18:30:00
Autosalón Bratislava 2017
Autosalón Bratislava 2017
Zdroj: incheba

Autosalón v Bratislave prináša množstvo premiér aj zábavy

Bratislavský autosalón bol v minulom roku najúspešnejší za posledných 10 rokov.

Zdá sa však, že ten tohtoročný bude rekordný a prekoná ho vo viacerých parametroch. Napríklad počet vystavovaných značiek, množstvo premiér. Sú slovenské, stredoeurópske, aj jedna európska, tesne po jej svetovom uvedení v Šanghaji.

Súčasťou najväčšej prehliadky automobilov je aj výstava luxusných vozidiel, ktoré sa pýšia neprehliadnuteľným dizajnom, extrémnym výkonom motorov so stovkami koní pod kapotou a stoja niekoľko sto tisíc eur. V sekcii luxusných tovarov a služieb Exclusive  Salón si návštevníci môžu pozrieť zblízka luxusné automobily značiek Aston Martin, Bentley, Lamborghini, Maserati, McLaren či Rolls-Royce. Aj tento rok ponúkajú nielen reprezentatívne limuzíny a SUV, ale aj superšporty, či najdrahší sériovo vyrábaný kabriolet. Okrem toho všetkého je zabezpečený aj bohatý sprievodný program – jeho program je naozaj poriadne nabitý rôznymi aktivitami a akciami:

Zdroj: incheba
Zdroj: incheba

Už tradične nebudú chýbať testovacie jazdy vozidiel značiek Citroen, FIAT, Honda, HyundaiI, Mini, Nissan, a Peugeot. Ako sa naše telo správa pri nehode ukáže simulátor prevrátenia a simulátor nárazu, v piatok bude pozornosť upriamená na riziká v cestnej doprave počas crash testov a v nedeľu sa všetci nadšenci vylepšených mašín môžu tešiť na otvorenie tuningovej sezóny.

Chcete vedieť, kde budú mať svoje expozície jednotlivé značky? Tu je ich menný prehľad:

HALA A1 - Lada, Mahindra, Piaggio, Tesla

HALA B0 - Ford, Mazda, Škoda, Volkswagen

HALA B1 - Dacia, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Mercedes-Benz, Range Rover, Renault, Smart, Suzuki

HALA B STRED - Honda

HALA B2 - Citroёn, Hyundai, Lexus, Opel, Peugeot, Toyota

HALA D - Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Corvette, Ferrari, Fiat, Chevrolet, Kaipan, Lamborghini, Maserati, McLaren, Mini, Mitsubishi, Nissan, Rolls Royce

VOĽNÁ PLOCHA - Citroёn, Fiat Profesional, Honda, Hyundai, Iveco, Mercedes-Benz, Mini, Nissan, Opel, Peugeot, Volskwagen úžitkové vozidlá

Pre vašu lepšiu predstavu  si môžete pozrieť rozmiestnenie značiek v jednotlivých halách aj na obrázku:

Zdroj: incheba

Výkonné autá a kvalitné palivo patria k sebe, preto sú najprestížnejšie automobilové podujatie a výrobca prémiových palív prirodzeným spojením. Hlavným partnerom je spoločnosť OMV Slovensko. Návštevníci veľtrhu pod jednou strechou nenájdu len desiatky automobilových značiek, ktoré predstavia svoje novinky, ale v neprehliadnuteľnom stánku OMV na vás čaká aj vysokooktánová zábava. Vo svojej expozícii predstaví miniatúru najznámejšieho slovenského pretekárskeho okruhu Slovakiaring, na ktorom si s modelmi áut môžu návštevníci preveriť svoje šoférske schopnosti a zažiť napínavé preteky so svojimi známymi. Okrem toho na nich čaká autogramiáda a rozhovor s úspešným pretekárom Rally Dakar Ivanom Jakešom.

Pre tých, ktorí sa neuspokoja len s obhliadkou pekných áut, OMV pripravila model najznámejšieho slovenského pretekárskeho okruhu. Na miniatúrnom Slovakiaringu si budú môcť záujemcovia preveriť svoje jazdecké schopnosti a zažiť napínavé preteky so svojimi známymi. Jeden z najlepších slovenských pretekárov príde porozprávať svoje zážitky z legendárnej Rallye Dakar a rozdávať autogramy. Kým bude hovoriť o svojich dobrodružstvách v nehostinnej juhoamerickej divočine, návštevníci budú môcť obdivovať jeho novú výkonnú motorku.

Filozofiou OMV je maximálna kvalita a starostlivosť o zákazníka. Presvedčiť sa o tom môže každý, kto vyskúšal palivá OMV MaxxMotion Performance Fuels. Výsledok mimoriadnej pozornosti zloženiu a špeciálnej receptúry spĺňa najprísnejšie požiadavky automobilového priemyslu. Palivá OMV MaxxMotion tak vedú k optimálnej účinnosti spaľovania, dlhšej životnosti motorov a vyššiemu výkonu. Neplatí to len pre hviezdy a novinky z bratislavského výstaviska, ale pre každé auto, na ktorom jeho majiteľovi záleží.

Stánok OMV sa oplatí navštíviť aj tým, ktorí chcú iba načerpať sily na ďalšiu prehliadku autosalónu. Energiu im dodá lahodná VIVA CAFE, ktorá sa zrodila v slávnych talianskych pražiarňach a do dokonalosti ju priviedol tím baristov a špecialistov. Výsledkom je vyvážená aróma a pena na káve, ktorá rozvonia každý priestor.

Na cestách je mimoriadne dôležitá aj bezpečnosť, hlavným mediálnym partnerom Autosalónu je RTVS a dopravné spravodajstvo Zelená vlna. Návštevníci sa na Autosalóne budú môcť stretnúť s redaktormi dopravného servisu a relácie Pozor, zákruta!

Pripravili sme pre vás aj zoznam značiek a výstavných premiér, no ten sa, rovnako ako program, neustále dopĺňa a dolaďuje. Pretože sa situácia mení každú chvíľu, najlepšie sa zorientujete, keď si ho pozriete na stránke Incheby - organizátora Autosalónu:

Zdroj: incheba
Zdroj: incheba
Zdroj: incheba

Nezmeškajte najočakávanejšiu automobilovú udalosť roka – bratislavský Autosalón. Autosalón bude otvorený od 25. do 30. apríla, utorok od 9.00 do 17.00, v stredu až nedeľu od 9.00 do 19.00. Prvý deň je vyhradený pre novinárov. Vstupenky sú žrebovateľné o hodnotné ceny – BMW na 6 mesiacov od Group M, Mini na 6 mesiacov od Auto Palace Bratislava a palivová karta OMV Value Card v hodnote 1 000 eur od OMV Slovensko.

Ak chcete získať vstupenky na miesto dobrej zábavy a množstva motoristických noviniek aj krásnych dievčat, kliknite na našu facebookovú stránku, kde na vás čaká posledná súťažná otázka. Ak na ňu správne zodpoviete, vyžrebujeme troch z vás, ktorí sa môžu tešiť na výstavu Autosalónu.

Otváracie hodiny: Novinári, pozvaní hostia Verejnosť
  25.4.2017 26. - 30. 4. 2017
  utorok 9.00 - 17.00 streda - nedeľa 9.00 - 19.00
     
     
Vstupné: základné vstupné platné v utorok 25. 4. 25 Eur
     
  základné vstupné platné od 26. do 30. 4. 8 Eur
     
  zľavnené vstupné platné od 26. do 30. 4.  
   - žiaci a študenti, ktorí sa preukážu dokladom o dennom štúdiu 6 Eur
   - občania nad 65 rokov po predložení občianskeho preukazu 6 Eur
   - ZŤP a ZŤP so sprievodom  6 Eur
  (zľavnené vstupné platí držiteľ preukazu aj sprevádzajúca osoba)   
     
     
  deti do 6 rokov v sprievode platiacej dospelej osoby vstup bezplatne
  novinári, ktorí sa preukážu platným press preukazom  vstup bezplatne
  (vizitka neumožňuje voľný vstup)  
     
Parkovné: pre držiteľa parkovacieho preukazu pre osobu so zdravotným postihnutím 1 Eur
  osobné vozidlo, motocykel 5 Eur
  úžitkové vozidlo 10 Eur
  autobus 20 Eur

Vstupenky si môžete kúpiť na mieste v pokladni výstaviska počas konania podujatia alebo cez:

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo