2020-05-19 02:00:00
Rýchlosť 100 na 50-ke
Rýchlosť 100 na 50-ke Košeca
Zdroj: KR PZ Trenčín

Jeden lieta veľmi nízko, druhý to riešil s alkoholom

19. mája – Keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté. Platí to aj za volantom.

Ak niekto jazdí rýchlo, neznamená to, že jazdí zle. Táto pravda platí hlavne o pretekároch. Lenže na bežné cesty nepatria takí, čo si iba myslia, že sú pretekári. Jedného takého odhalili policajti – je z kategórie nepoučiteľných. Mladý vodič už na pokutách zaplatil stovky eur. Kto vie, kto je jeho sponzorom, alebo akým spôsobom si zarába na živobytie. No zrejme ho to netrápi, pretože neustále porušuje predpisy a už stihol za to zaplatiť stovky eur.

Trenčianski dopravní policajti v obci Košeca na ceste I/61 namerali osobné motorové vozidlo Škoda Superb, ktoré riadil 25-ročný vodič. V obci, kde je maximálna povolená rýchlosť jazdy 50 km/h, namerali vodičovi rýchlosť 100 km/h. Uložili mu blokovú pokutu podľa sadzobníka pokút - 400 €.

Zdroj: KR PZ Trenčín

Mladý vodič má za sedem rokov vodičskej praxe v karte vodiča už 14 priestupkov.Za tento čas zaplatil na pokutách celkom 1540 €. Zrejme by urobil lepšie, keby sa prihlásil na jazdy na pretekárskom okruhu. Za podobnú sumu by mohol využiť svoju zanietenosť k rýchlosti bezpečnejšie, ako dvojnásobným prekročením maximálnej povolenej rýchlosti v obci! Experti by sa mali pozrieť aj na to, či netreba zmeniť „odmeňovanie“ takýchto chronických hriešnikov aj inak, ako iba peňažnými pokutami, pri ktorých sa podaktorí iba usmievajú.

Šialenú jazdu ukončili až policajti

Vo vedľajšom, Trnavskom kraji sa našiel ďalší „pretekár“, ktorý akoby vyrástol na počítačových hrách. Jazdil totiž spôsobom hlava-nehlava. Vyšetrovateľka obvinila 42 ročného muža z obce Sokolovce z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia.

Zdroj: KR PZ Trnava

Muž si mal sadnúť (vraj po oslave menín) ešte v piatok 8.5. poobede do svojho auta VW Passat. Počas jazdy v meste Piešťany nabúral do idúceho auta Renault Kadjar a vzápätí aj do zaparkovaného auta Audi.

Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: KR PZ Trnava

V jazde po nehodách pokračoval aj napriek tomu, že pri výjazde vyšiel na chodník, kde narazil do dopravnej značky. So zakliesnenou tyčou pod autom opustil Piešťany smerom na Hlohovec. Podľa svedkov mal svojou jazdou ohroziť viacero vodičov, chodcov a cyklistov.

Zdroj: KR PZ Trnava

Policajti ho prenasledovali a pred obcou Koplotovce ho obmedzili na osobnej slobode. Vodičovi namerali piešťanskí policajti 0,75 mg/l alkoholu v dychu, čo je viac ako 1,5 promile. Muža predviedli pred vyšetrovateľa, ktorý ho obvinil a predložil návrh na jeho väzobné stíhanie. Súd sa stotožnil s návrhom a na základe príkazu súdu ho policajti cez víkend eskortovali do vyšetrovacej väzby. Nuž a prekvapujúci záver: zákon v tomto prípade ukladá trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trnava, KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo