2020-03-26 02:30:00
Auto po nehode vo
Auto po nehode vo Váhu
Zdroj: KR PZ Žilina

Dve nehody s tragickým koncom, zahynuli dvaja vodiči

26. marca – Obidve nehody sa stali osudnými pre mladých vodičov. Obaja mali 21 rokov.

      Prvá dopravná nehoda s fatálnym výsledkom sa stala v noci zo soboty (21.3.) na nedeľu pred Bytčou. Vyhasol pri nej jeden ľudský život. Polícia na sociálnej sieti informuje, že vozidlo skončilo v rieke Váh.

      K tragédii došlo po polnoci na ceste druhej triedy v smere od obce Štiavnik. Podľa doposiaľ zistených informácií mal 21-ročný vodič jazdiť na aute značky Audi a po výjazde z ľavotočivej zákruty v priamom úseku zísť mimo cestu.

Zdroj: KR PZ Žilina
Zdroj: KR PZ Žilina

      „Narazil do stĺpa verejného osvetlenia, následne do dopravnej značky, potom prešiel cez kríkový porast. Následne narazil do stromu na brehu koryta rieky Váh a s vozidlom zišiel do rieky. Auto skončilo pod hladinou,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Zdroj: KR PZ Žilina

      Dvom mladíkom vo veku 22 a 21 rokov sa z auta podarilo dostať von. „Utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie. Také šťastie už nemal tretí 21-ročný chlapec, ktorý na mieste zahynul. U mŕtveho bola nariadená súdna pitva," doplnila Balogová s tým, že okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia.

Tragickú dopravnú nehodu na severe neprežil 21-ročný mladík

      Nočná dopravná nehoda, ktorá sa stala pondelka 23.3. na utorok 24.3. na ceste prvej triedy v katastri Oravskej Polhory (okres Námestovo) si vyžiadala jeden ľudský život. V utorok o tom informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Zdroj: KR PZ Žilina

      Havarované vozidlo našiel v utorok skoro ráno vodič cestárskeho vozidla na ceste I/78 za Oravskou Polhorou. Šofér v totálne zdemolovanom aute značky Volkswagen už nejavil známky života. Na základe doterajšieho vyšetrovania policajti zistili, že 21-ročný vodič z okresu Námestovo viedol osobné auto v smere od štátnej hranice s Poľskou republikou na Oravskú Polhoru.

      „Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom vpravo mimo vozovky, kde narazil do stromu. Pri dopravnej nehode utrpel vodič zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. U nebohého bude vykonaná pitva,“ doplnil Moravčík.

Zdroj: KR PZ Žilina

      Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom aktuálneho vyšetrovania.

Polícia upozorňuje vodičov:

Jarné lúče sú príjemné, no nezabúdajte, že povrch ciest môže byť zradný. Nech sú mementom aj tieto fotografie z miest dopravných nehôd.

Polícia opakovane vyzýva k zodpovednosti nielen vodičov, ale aj všetkých občanov. Prechádzame náročným obdobím a polícia robí všetko preto, aby ste boli chránení a v bezpečí. Bez zodpovednosti každého jednotlivca je to ťažké. Preto vás vyzývame, zdržte sa pohybu nielen na cestách, zdržte sa alkoholu, venujte sa rodine a ak môžete, oddychujte doma v bezpečí.

FOTO: KR PZ Žilina
AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Žilina

Komentáre k článku


Stream naživo