2020-03-23 02:05:00
Jazdil v protismere
Jazdil v protismere
Zdroj: KR PZ Trenčín

Vodiči v protismere - jeden nechcel fúkať, druhý bol opitý, tretí tiež

23. marca – Vodič Škody Octavia jazdil v protismere, dvakrát narazil do rovnakého auta.

          Obvineniu z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelí 49-ročný Jozef z okresu Považská Bystrica. Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková, 49-ročný vodič jazdil 19. marca jazdil na vozidle Škoda Octavia po Orlovskom moste v Považskej Bystrici smerom na Rajec. Celý čas jazdil v protismere a po chvíli narazil prednou časťou svojho vozidla do bočnej časti vozidla Audi A4, ktoré riadil 22-ročný vodič z okresu Bytča. Jozef však po náraze nezostal stáť a pokračoval ďalej v jazde.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Poškodený vodič však šiel za vozidlom, ktoré do neho narazilo a snažil sa ho zastaviť. Následne privolal políciu. Privolaní policajti vyzvali oboch vodičov k podrobeniu sa dychovej skúške, čo vodič Octavie odmietol. Taktiež odmietol aj odber biologického materiálu v zdravotníckom zariadení. U vodiča Audi bola dychová skúška negatívna. Škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená na asi 2500 €.

      I napriek tomu, že 49-ročnému Jozefovi bola ďalšia jazda zakázaná, pri zadokumentovaní dopravnej nehody vodič nerešpektoval pokyny polície a sadol za volant svojho vozidla a pokúšal sa odísť z miesta dopravnej nehody preč. Toto konanie spozorovala hliadka Mestskej polície, ktorá asistovala pri dokumentovaní dopravnej nehody a snažila sa vodičovi zabrániť v odchode. Ten sa s vozidlom pohol a znovu narazil do vozidla Audi A4, ktoré už pred tým poškodil a ktoré bolo zaparkované na miestnej komunikácii v Považskej Bystrici. Pri tejto zrážke vznikla škoda na vozidlách vyčíslená na asi 1500 €.
      Po tomto policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do policajnej cely. 49-ročného Jozefa neminie obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za uvedený trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona trest odňatia slobody až na jeden rok.

Opitý vodič jazdil v protismere na diaľnici, nafúkal skoro dve promile

  

Zdroj: KR PZ Trenčín
      Na diaľnici v okrese Martin jazdil v sobotu (21. 3.) v protismere 57-ročný vodič auta značky Daewoo. Pri dychovej skúške skončil s výsledkom 0,92 mg/l (1,92 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti o tom informujú na sociálnej sieti s tým, že muža zadržali a predviedli na útvar.

      V rovnaký deň policajná hliadka v Ružomberku zastavila vozidlo značky Škoda, ktoré šoféroval 28-ročný vodič. Mladík sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym s pozitívnym výsledkom 1,21 mg/l (2,52 promile) alkoholu. Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a eskortovali ho na policajný útvar.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trenčín, KR PZ Žilina

Komentáre k článku


Stream naživo