2019-12-23 03:05:00
Nehoda Šahy
Nehoda Šahy
Zdroj: KR PZ Nitra

Zahynula chodkyňa, spolujazdec, deväť ľudí sa zranilo

23. decembra – Pri dopravnej nehode v piatok 20. 12. v Šahách vyhasol život 61-ročnej chodkyne.

      Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre na sociálnej sieti. Žena na Hontianskej ceste prechádzala cez priechod pre chodcov.

„Vodič osobného auta Fiat Punto ju spozoroval v poslednej chvíli a aj napriek intenzívnemu brzdeniu už nedokázal zrážke zabrániť. Chodkyňa po prevoze do nemocnice utŕženým zraneniam podľahla,“ uviedla polícia.

      Vyšetrovateľ Policajného zboru okolnosti a mieru zavinenia tejto tragédie vyšetruje ako prečin usmrtenia. Polícia neustále vyzýva chodcov k opatrnosti a noseniu reflexných prvkov aj v obciach.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KR PZ Nitra

Reflexné prvky zachraňujú životy, noste ich! A apelujte aj na svojich rodičov a starých rodičov. Nenápadne im vnúťte reflexný pásik ako malý predvianočný darček a vysvetlite im jeho dôležitosť. Na prechádzkach, alebo na cestách na bohoslužby tak budú počas nadchádzajúcich sviatkov chránení.

      Polícia v Levickom okrese už pristúpila k pokutovaniu chodcov pohybujúcich sa za zníženej viditeľnosti mimo obce bez reflexných prvkov. Podľa zákona hrozí za tento priestupok pokuta až 50 eur.

Pri dopravnej nehode v okrese Michalovce vyhasol život 35-ročného muža

      Polícia na sociálnej sieti informovala, že nehoda sa stala v noci na sobotu v katastri obce Ložín. Ako uviedla polícia, auto viedol 24-ročný muž z okresu Michalovce a pravdepodobne v dôsledku nevenovania sa vedeniu vozidla a nesledovaniu situácie v cestnej premávke s vozidlom dostal šmyk.

Zdroj: KR PZ Košice

       Pred križovatkou narazil do priekopy, následne po náraze prešiel cez križovatku a narazil do stĺpa elektrického vedenia.. Po náraze vozidlo zostalo prevrátené na boku.

      Príslušníci Hasičského a záchranného zboru za pomoci techniky z vozidla vyslobodili zakliesnené osoby. Pri nehode vodič a 28-ročný spolujazdec utrpeli vážne zranenia. Ďalší spolujazdec nehodu neprežil. „Vodičovi a spolujazdcovi bola odobratá krv, ktorá bude zaslaná na toxikologické vyšetrenie,“ uzatvára Policajný zbor SR. Bližšie informácie k okolnostiam a príčinám nehody zatiaľ nie sú známe.

Pri nehode pod Zvolenským zámkom sa zranilo deväť ľudí

      Deväť ľudí, z toho dvaja ťažko, sa zranilo pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v nedeľu 22.12. v skorých ranných hodinách na križovatke pod Zvolenským zámkom.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Podľa doteraz vykonaného objasňovania, 19 ročná vodička osobného auta pri predchádzaní križovatkou, v čase keď nefungovala svetelná signalizácia, nedala prednosť v jazde dodávke a došlo k zrážke. Predbežne 2 osoby utrpeli ťažké zranenia.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      „Na mieste bol aj znalec z odboru cestnej premávky. Nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania,“ informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na svojej facebookovej stránke.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Nitra, KR PZ Košice, KR PZ Banská Bystrica

Komentáre k článku


Stream naživo