2019-12-08 05:40:00
Kolobežkár zomrel po zrážke
Kolobežkár zomrel po zrážke
Zdroj: KR PZ Trnava

Prvá smrteľná nehoda jazdca na elektrickej kolobežke

8. decembra – V Trnave neprežil kolobežkár kolíziu s chodkyňou.

      Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, na následky ktorej došlo k úmrtiu kolobežkára na elektrickej kolobežke. Muž vo veku 43 rokov išiel v stredu (4. 12.) v Trnave na kolobežke po ceste smerom od nákupného centra na Ulicu Jána Bottu.

      Vodič auta, ktorý išiel pred ním, zastavil a dával na priechode pre chodcov prednosť 71-ročnej chodkyni. Žena bola asi v tretine priechodu, keď, podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej, spoza dodávky vyšla a do nej narazila kolobežka. Staršia pani spadla a vodič kolobežky zostal ležať bez pohybu na zemi.

Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: KR PZ Trnava

       „Podľa predbežnej lekárskej správy malo ísť u oboch o zranenia s dobou liečenia do šesť týždňov. Po hospitalizácii však kolobežkár na druhý deň po nehode zomrel. Polícia prekvalifikovala dopravnú nehodu z priestupku v doprave na prečin usmrtenia,“ doplnila hovorkyňa.

      Polícia hľadá svedkov nehody. Ak ste boli svedkom tejto udalosti, akékoľvek informácie k nehode môžete zavolať na číslo 158, alebo kontaktovať políciu v Trnave aj cez súkromnú správu na FB: Polícia SR - Trnavský kraj

Zdroj: KR PZ Trnava

      V súvislosti s novelou zákona o cestnej premávke je osoba na kolobežke nemotorovým účastníkom cestnej premávky. Deti do 15 rokov elektrickú kolobežku na ceste používať nemôžu. Každý kolobežkár si musí pri jazde uvedomiť, že pre neho platia rovnaké povinnosti, ako pre vodičov. Rovnako ako bicykel, tak aj elektrická kolobežka musí mať predpísanú povinnú výbavu.

      Ak kolobežkár použije na prejazd chodník, alebo cestičku pre cyklistov, rýchlosť jazdy na chodníku nesmie prekročiť rýchlosť chôdze a na cyklochodníku nesmie jazdou ohroziť ani obmedziť cyklistov. Kolobežkári síce dostali zelenú na cesty, avšak treba pamätať, že aj pri menšej kolízii sú v ohrození života.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trnava

Komentáre k článku


Stream naživo