2019-12-02 03:00:00
Nováky tri promile ráno
Nováky tri promile ráno
Zdroj: KR PZ Trenčín

Ráno o ôsmej už mal v sebe viac ako tri promile...

2. decembra – Otázkou je, či bol „ešte“, alebo „už“ opitý, teda pod vplyvom alkoholu.

      Peter z Prievidze mal ráno celkom slušne „nakúpené“. Novácki policajti ho odhalili počas dennej služby v utorok ráno (26.11.). Krátko po 08.00 hodine na ceste I/9 v Novákoch spozorovali podozrivo sa správajúceho vodiča Passatu.

      Najskôr sa snažil pred hliadkou skryť v blízkej uličke, potom prudko vyštartoval na hlavnú cestu I/9. Takéto správanie bolo hliadke podozrivé, preto policajti vodiča zastavili predpísaným spôsobom a skontrolovali. 39-ročný Peter, vodič Passatu javil známky požitia alkoholu.

      Pri cestnej kontrole ho vyzvali k predloženiu dokladov a k vykonaniu dychovej skúšky. Nakoľko mal vodič problém s komunikáciou a okrem toho bolo z vozidla cítiť závan alkoholu, bolo policajtom jasné, že na alkoteste nula zrejme svietiť nebude. A ani nesvietila.

Zdroj: KR PZ Trenčín
Zdroj: KR PZ Trenčín

      Alkotest nameral hodnotu 1,52 mg/l, čo predstavuje 3,17 promile. Opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Policajti Petrovi namerali 1,71 mg/l, čo predstavuje 3,56 promile.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Policajti následne vodiča v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a po lekárskom vyšetrení ho umiestnili do policajnej cely. Po vytriezvení ho neminulo obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. O jeho treste rozhoduje Okresný súd v Prievidzi. Za tento trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona až jeden rok odňatia slobody.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trrenčín

Komentáre k článku


Stream naživo