2019-11-29 01:25:00
Mýtna brána Sky Toll
Mýtna brána Sky Toll
Zdroj: TASR

Na D2 sa môžu od decembra tvoriť kolóny, upozorňuje polícia

Polícia upozorňuje, že vzhľadom na zavedenie elektronického mýta v Česku možno predpokladať kolóny aj u nás.

Bratislavskí dopravní policajti upozorňujú vodičov na komplikácie, s ktorými treba počítať na diaľnici D2 od nedele (1. 12.) večera v súvislosti so zavedením elektronického mýtneho systému v Českej republike. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Z tohto dôvodu polícia predpokladá vznik rozsiahlych kolón nákladných motorových vozidiel už na území Slovenskej republiky, konkrétne v úseku na diaľnici D2 od Bratislavy v smere do Českej republiky.

V tomto úseku diaľnice bude podľa Szeiffa zabezpečený zvýšený výkon dopravných policajtov, ktorí budú dohliadať na premávku a v prípade potreby ju regulovať. V spolupráci s Národnou diaľničnou spoločnosťou bude zabezpečené prenosné dopravné značenie upozorňujúce na aktuálnu dopravnú situáciu.

"Pri tvorbe kolón budú vodiči nákladiakov odkláňaní na odstavné parkovacie plochy hraničného priechodu, respektíve na odstavné plochy blízkej čerpacej stanice," uviedol Szeiff. Ak si to situácia v cestnej premávke bude vyžadovať, policajti podľa neho vykonajú odklon nákladnej dopravy na cestu I/2 smerom na Kúty – Holíč – Hodonín alebo Kúty – Holíč – Skalica – Sudoměřice.

Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave budú spolupracovať s českou políciou tak, aby bola zabezpečená prejazdnosť ľavého jazdného pruhu pre osobnú dopravu v smere na územie Českej republiky.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo