2019-11-06 06:45:00
Alkohol Bánovce N. Bebravou
Alkohol Bánovce N. Bebravou
Zdroj: KR PZ Trenčín

Podgurážení vodiči nie sú len v Žilinskom kraji

6. novembra – No nedaj si, keď ponúkajú...

      Toto býva zlá voľba vodičov, ktorí nedokážu odmietnuť ponúkaný pohárik – a potom si sadnú za volant. Ale nielen vodiči motorových vozidiel bývajú takto „hriešni“.

      Zisťujú to aj policajti v Žilinskom kraji, kde sa venujú pravidelne dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. V 44. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji celkom 29 podgurážených vodičov.

      Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 16 nafúkali nad 1 promile, u 6 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Jeden z vodičov motorových vozidiel spôsobil pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu.

       Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 6 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.

Dal si, lebo ho ponúkli...

      Policajti Obvodného oddelenia z Bánoviec nad Bebravou spozorovali vozidlo Seat, ktorého vodič spáchal dopravný priestupok. 34-ročný vodič Seatu jazdil po ceste I/9 smerom na Jerichov. Pri vchádzaní na križovatku z vedľajšej cesty na hlavnú nezastavil na stopke. Policajti ho preto zastavili na odstavnej ploche. Pred zastavením videli, ako jazdil zo strany na stranu.

Zdroj: KR PZ Košice

      Dychová skúška následne ukázala prečo. Alkotest ukázal pozitívny výsledok merania. Vodič Seatu nafúkal 1,06 mg/l , čo predstavuje 2,21 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala ešte vyššiu hodnotu a to 1,10 mg/l, čo predstavuje 2,29 promile. Vodič policajtom uviedol, že pracuje v reštaurácii. Keď šiel z práce, tak ho ponúkli pohárikom alkoholu.

      Pred policajtmi skonštatoval, že škoda nevypiť keď núkajú. Toto neodmietnutie alkoholu ho vyjde draho. Za trestný čin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, z ktorého bol obvinený, mu hrozí v zmysle zákona ročný trest odňatia slobody.

 


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo