2019-09-20 02:10:00
Zaspal za volantom
Zaspal za volantom
Zdroj: KR PZ Trnava

Žena narazila do stromu a odišla, muž nabúral auto a zaspal

20. septembra – Vodička v zákrute nezvládla riadenie a skončila v strome.

      Polícia obvinila 49-ročnú Kežmarčanku z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že prípadom, ktorý sa stal ešte v nedeľu (15. 9.) podvečer, sa zaoberá Okresný dopravný inšpektorát v Kežmarku.

      „Kežmarčanka viedla osobné motorové vozidlo po Ulici Obrancov mieru v rodnom meste. Keďže sa dostatočne nevenovala vedeniu vozidla, v zákrute s ním prešla do protismeru, zišla mimo cesty a narazila do stromu,“ priblížila hovorkyňa. Po náraze s vozidlom z miesta dopravnej nehody odišla a auto zaparkovala pred jedným z obytných blokov.

Zdroj: KR PZ Prešov

      Vodičku policajná hliadka zastavila a podrobila dychovej skúške, jej výsledok dosiahol hodnotu 1,25 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte 2,6 promile. „Opakovaná dychová skúška dopadla dokonca s výsledkom 1,44 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu, čo sú až 3 promile, a najvyššia hodnota bola 1,49 miligramu, teda 3,1 promile“ upozornila hovorkyňa s tým, že Kežmarčanka je stíhaná na slobode.

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili aj ďalšiu ženu

      V druhom prípade sa vodička zo Sabinova pri prejazde zákrutou dostatočne nevenovala vedeniu vozidla a zišla s vozidlom mimo cestu kde ostala stáť.

 

Zdroj: KR PZ Prešov

 

Privolaná policajná hliadka vodičku podrobila dychovej skúške. Jej výsledok bol pozitívny a to 1,59 mg/l (miligram etanolu na liter vydychovaného vzduchu), čo je v prepočte 3,31 promile.

Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: KR PZ Trnava

Oproti týmto výsledkom je výsledok muža z okresu Nitra len slabým odvarom. V Hlohovci v stredu (18.9.) havaroval na Radlinského ulici 27-ročný vodič BMW, za volantom následne zaspal. Ako informovala trnavská krajská polícia, vodič narazil do zaparkovanej Fabie a vzápätí zaspal.

      Policajti ho v aute našli a pri dychovej skúške mu namerali 1,71 promile alkoholu v dychu. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a po vytriezvení ho obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trnava, KR PZ Prešov

Komentáre k článku


Stream naživo