2018-05-20 16:55:00
Voda kontra auto
Voda kontra auto
Zdroj: bbc.uk.co

VIDEO: Kedy je veľa vody na auto už veľa vody?

Nie je to až taká nezmyslená otázka, ako sa vám na prvý pohľad môže zdať.

Možno ste sa už aj vy niekedy zaoberali myšlienkou, koľko vody znesie vaše auto. Samozrejme nie na ceste. Tam je to jasné: pri malej hĺbke dezénu, vysokej rýchlosti a dostatočnej vodnej vrstve hrozí aquaplaning... a výlet mimo vozovku.

Nám skôr ide o situáciu, keď sa na auto dostane veľa vody zvrchu. V prípade kabrioletu (aj keď so zatiahnutou strechou) to môže byť veru limitujúci faktor. Pri otvorenej streche je to skôr pre plač, alebo doslova fatálna záležitosť. Aj keď – rôzne pojazdné bazény, kde je interiér prerobený na rôzne jacuzzi, pojazdné bazény a podobne sme vám v našom magazíne predstavili už dávnejšie. V letných horúčavách, ktoré sú v poslednom čase skôr pravidlom, ako výnimkou, môžu byť naopak osviežujúcim prvkom.

Vráťme sa k otázke zo začiatku: kedy je veľa vody už naozaj veľa? Snažil sa to zistiť Richard Hammond, známy bývalý moderátor relácie Top Gear. Z tej pochádza aj video, v ktorom sa rieši tento problém... Len aby bolo všetko na poriadku uvádzam(e), že Richard a jeho kolegovia Jeremy Clarkson a James May už uvádzajú inú reláciu - The Grand Tour.

Richarda zaujímalo, koľko vody znesie bežné osobné auto. Teda určite nie pár dažďových kvapiek, ale poriadna smršť. Nie, nepostavil auto pod Niagarské, alebo dokonca mohutnejšie Viktóriine vodopády. Stačilo na to predsa len trocha menej vody. Vlastne jej zasa až tak málo nebolo. Skôr, ako sa dozviete výsledok – kto si tipne víťaza? Teda kto dá šancu autu a kto živlu? Neviete sa rozhodnúť? Tak sa pozerajte - ako to dopadlo sa dozviete v nasledujúcom videu...


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: www.bbc.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo