2014-08-07 15:04:29
Seat Jacuzza
Seat Jacuzza
Zdroj: Benedetto Bufalino

Seat Jacuzza - nový model, poriadna haluz, alebo čo to vlastne je?

V poslednom čase priniesli médiá správy, že by sa mohol objaviť sériový Seat roadster.

Značka prišla s jedným návrhom na stretnutie fanúšikov značky VW do Wörthersee. Či bude v koncepte pokračovať nie je isté. No pred pár dňami sa objavil celkom iný Seat bez strechy. Francúzsky umelec a zabávač Benedetto Bufalino s talianskym menom a internetovou stránkou registrovanou pre ostrov Tokelau (má ohromujúcich 10 km² a je súčasťou Novozélandského kráľovstva...) sa rozhodol ukázať, že bazén môže byť aj celkom iný, ako sú naše predstavy.

Dostal dobrý nápad. Veď v horúčavách sa vyplatí sadnúť si niekam k vode, ešte lepšie do vody. Našiel teda starý Seat Ibiza a upravil ho k obrazu svojmu: odstránil strechu aj stĺpiky, „vypitval“ celý vnútrajšok, vyrobil do interiéru peknú drevenú výplň a pokryl ju bazénovou fóliou.

Bazén s ďalšími fajnovosťami, ako je náladové osvetlenie pre večerné kúpanie a najmä vodné trysky pre vírivú vaňu bol na svete. Čiže jacuzzi na kolesách. Má dokonca výhodu, že celok je mobilný, dá sa teda odtlačiť na potrebné miesto a tak môžete túto vírivku „parkovať“ na stále novom mieste vo svojej záhrade.

Zdroj: Benedetto Bufalino
Zdroj: Benedetto Bufalino

Pre každú návštevu nové miesto, nové zážitky...? Prečo nie, len pre fotenie mohli vybrať atraktívnejšie „modelky“. Hoci kolesá na „bazéne“ ostali zachované, volant už nie, takže ovládanie bude zrejme problematické. Ale inak: myšlienke aj realizácii pripisujem plný počet bodov (hoci ten bazén v pojazdnom BMW spred roka sa mi pozdával ako ešte väčšia haluz...).

Aby ste si nemysleli, že je to všetko iba nejaký podvod, či úpravy urobené grafickým editorom, pripájame aj krátke video:

 

P.S.

Nemáte náhodou aj vy niekde schovanú podobnú šialenosť, ktorá by pobavila a inšpirovala ostatných? Podeľte sa so svojimi podobnými výtvormi, ktoré nemajú na prvý pohľad nič spoločné s autom.

Zdroj: Benedetto Bufalino

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo