2016-11-06 04:00:00
Ural - ako jazdiť
Ural - ako jazdiť s motosajdkou
Zdroj: Good Spark Garage - Wilkinson Bros

VIDEO: Motorkári, viete jazdiť so sajdkárou? Ural vám ukáže, ako na to

Niektorí jazdia aj cez zimu, ale väčšina motocyklistov má v zime prestávku.

Motocykle sa väčšinou v tomto čase pomaly ukladajú na zimný spánok. Vyčistiť, zakonzervovať a tešiť sa na jar. To býva  rituál na konci jesene, či na začiatku zimy – podľa počasia.

Koľkí z vás ale viete jazdiť s bočným prívesným vozíkom? Takto ho pozná ešte menej ľudí. Skôr pod názvom „sajdka, sajdkára“. Toto meno dostal z angličtiny  (sidecar). Jazda s ním má svoje isté úskalia. Na pomoc všetkým, ktorí si chcete skúsiť, aké to je, zvýšiť kapacitu prepravovaných osôb pri jazde na motocykli, je tu inštruktážne video.

Pochádza zo  severoamerického zastúpenia známej ruskej motocyklovej značky Ural. Nech vás nepomýli retro vzhľad videa. Pochádza naozaj z roku 2016. Má zábavnou formou pomôcť zvládnutie techniky jazdy na pre mnohých netradičnej kombinácii motocykla a prívesu – vedľa motorky.

Zdroj: Good Spark Garage - Wilkinson Bros
Zdroj: Good Spark Garage - Wilkinson Bros


Motocykle značky Ural si zachovávajú klasicky vzhľad a do istej miery aj techniku. Hoci je pravdou tiež fakt, že už využívajú rad moderných komponentov, ktoré im umožňujú preniknúť aj na trhy s náročnejšími zákazníkmi a prísnejšou legislatívou. Aj vďaka tomu sa stále zväčšuje ich popularita na severoamerickom trhu. Má to však háčik – je ním samotné ovládanie motocykla so sidecarom. Aj medzi pravovernými motorkármi už v dnešných časoch ide o takmer zabudnuté umenie.

Zdroj: Good Spark Garage - Wilkinson Bros

Video má necelé tri a pol minúty. Dozviete sa v ňom však najdôležitejšie informácie o jazde. Zároveň vyzdvihuje prednosti tejto koncepcie v porovnaní s klasickou motorkou -  od výrazne väčšej prepravnej kapacity až po stabilitu... No, s tou by sme si až tak istí neboli. Vlastne, pri normálnom používaní to bude predsa len pravda. Nakoniec, pozrite sa sami:

Komentáre k článku


Stream naživo