2015-10-03 13:00:00
Ford Focus RS
Ford Focus RS
Zdroj: Ford Motor Company

Znovuzrodenie ikony – netradičný seriál o Forde Focus RS

Tento týždeň odštartovala séria ôsmich video epizód mapujúcich vývoj tretej generácie Fordu Focus RS.

Ford už pred týždňom avizoval štart špeciálnej kampane, ktorá sa sústredí na Focus RS a na dokumentovanie jeho vývoja. Nový dokumentárny seriál od spoločnosti Ford rozpráva podrobný zákulisný príbeh o úplne novom výkonnom modeli Focus RS. V seriáli „Znovuzrodenie ikony“ budeme sledovať vzostupy a pády od dizajnového štúdia až po celosvetovú premiéru, ako aj extrémne testovanie v Arktíde a Arizone.

Celý dokumentárny seriál takto uviedla úvodná upútavka na celú kampaň:

Spoločnosť Ford Motor Company odhaľuje príbeh zo zákulisia vývoja úplne nového modelu Focus RS – od spaľujúceho tepla Arizony až po ľadové pustiny Arktídy, od dizajnového štúdia až po laboratórium nárazových testov. „Znovuzrodenie ikony“ znázorňuje bez príkras vývoj najnovšej generácie automobilovej ikony vo forme dokumentárneho seriálu, ktorý sa nakrúcal v priebehu každej fázy vývoja vozidla. Príbeh zo zákulisia vývoja úplne nového modelu Focus RS to povie na rovinu – vozidlo sledovali tvorcovia dokumentu v ôsmich častiach po celom svete. Bolo to počas jeho testovania konštruktérmi a vodičmi tímu Ford Performance pod dohľadom viceprezidenta skupiny Ford pre globálny vývoj produktov a hlavného technického riaditeľa Raja Naira.

Okrem samotného vozidla je hlavným lákadlom hviezdny jazdec série Gymkhana Ken Block, v ktorého rukách sa vozidlo predstaví. Ken bol súčasťou vývoja modelu RS ako poradca a konzultant vývoja. Ako sa v prvej epizóde dozviete, ide o splnenie jeho detského sna, lebo doteraz ešte nebol súčasťou žiadneho tímu, ktorý by chystal cestný model.

„Focus RS je jedinečné výkonné vozidlo s neuveriteľným dedičstvom. Tento fakt vytvára obrovské očakávania a intenzívny tlak, čo vyžaduje tímovú prácu, absolútne odhodlanie a sústredené zameranie na vývoj dokonalého modelu Focus,“ povedal Nair. „Tento dokumentárny film zobrazuje všetky zákutia a dokonale zachytáva to, čo občas nazývame ťažké časy.“

Zdroj: Ford Motor Company
Zdroj: Ford Motor Company

Ford pripravil osem video epizód, pričom prvý diel sa odohráva v prostredí tajnej testovacej dráhy centrály Fordu v štáte Michigan. Ken Block a viceprezident produktového vývoja Raj Nair diskutujú o tom, čo by mal nový Focus RS priniesť. Okrem toho sa hlavný technický riaditeľ Raj Nair zmieňuje aj o nových praktikách špionážnych fotografov, ktorí samozrejme po novom Forde Focus RS pásli aj za oceánom. Tretia generácia je totiž globálnym vozidlom, takže sa bude ponúkať aj na americkom trhu. Tamojší paparazzi pritom kedysi len preliezali vysokú stenu, ktorá lemuje vývojové zázemie značky. Najnovšie však už k svojej práci používajú tiež drony.

Tieto informácie patria k novinkám, ktoré v seriáli odznejú. Samozrejme okrem faktu, že nový Focus RS má potešiť nielen menej skúsených jazdcov, ale aj profesionálov typu Kena Blocka. Vo Focuse RS sa po prvýkrát predstaví pohon všetkých kolies od tímu Ford Performance aj so systémom dynamického smerovania krútiaceho momentu, ktorý zabezpečí vynikajúcu trakciu a priľnavosť s neprekonateľnou obratnosťou a rýchlosťou prejazdu zákrutami. Focus RS je vybavený špeciálne skonštruovanou verziou nového 2,3-litrového motora EcoBoost s výkonom 350 koní, s ktorým vozidlo zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy.

No a teraz si už vychutnajte prvý diel. Ďalšie diely môžete sledovať cez Facebook Ford Slovensko alebo YouTube kanál Ford Performance

Jozef Vydra
ZDROJ: Ford Motor Company

Komentáre k článku


Stream naživo