2015-05-10 04:00:00
Keď sa dvaja bijú,
Keď sa dvaja bijú, tretí havaruje tiež...

VIDEO: Kde sa dvaja bijú, tretí havaruje tiež...

Čo sa asi tak podľa vás stane, keď sa stretnú agresívny a neústupčivý vodič? Nič dobré...

Na podobné kúsky zo záznamu palubných kamier sme zvyknutí najviac z ruských ciest. Tentoraz však videozáznam pochádza z opačného konca zemegule – z USA. Stalo sa neďaleko amerického mesta Batavia v štáte New York.

Na prvý pohľad sa spočiatku nič nedeje, no do deja vstúpi netrpezlivý vodič Chevroleta Camaro, ktorý si zrejme z pozície vlastníctva športového auta myslel, že sa mu všetci rozostúpia a on pôjde neohrozene vpred ako po červenom koberci... Lenže nielen že nepatrí medzi celebrity a VIP, ale svojou netrpezlivou jazdou vyprovokoval vodiča Pick-upu. Ten sa spolu s ďalšími autami postupne posúval vpred v kolóne, ktorá predchádzala v pravom pruhu pomalšie jazdiaci kamión.

Z pozície auta, v ktorom vznikol záznam sa Camaro prirútilo v pravom pruhu s jasnou snahou dostať sa čo najrýchlejšie dopredu. Lenže smola, nebolo kade a vodičovi pick-upu nenanadlo nič lepšieho, ako „vytrestať“ ponáhľajúceho sa vodiča v Camare a začal mu blokovať cestu. Doslova zámerne sa správal tak, že ostatným zabraňoval pokračovať ďalej vyššou rýchlosťou.

Vodič Camara bol agresívny a rôzne naznačoval, že by rád išiel ďalej, to však s vodičom pick-upu nepohlo. Človek za volantom Camara nakoniec urobil najväčšiu hlúposť, akú mohol: zrejme poriadne „vytočený“ a v afekte začal predbiehať pick-up po zatrávnenej časti. To sa nemohlo dobre skončiť. Celkom rozdielna povaha asfaltu a trávnika čoskoro poslala pri akcelerácii športové auto do šmyku. Vodič Camara pri nezvládnutí svojho auta so sebou vzal aj druhého vinníka celej tejto parády, len škoda, že si to odniesol aj kamión idúci vedľa nich.

Mohol predvídať, čo a stane, ale nemusel predpokladať, že sa to skončí takto neslávne pre všetkých troch. Navyše ak sa väčšina deja odohrávala za jeho kabínou a prekvapujúce finále vyvrcholilo zrazu pred ním, keď ho predbehli obaja „kohúti“. Možno keby bol viac sledoval okolie, nemuselo to takto dopadnúť aj pre neho. Nebol v tom vinný, ale to, že sa nestaral o okolie, sa mu nakoniec stalo osudným...

Záver je iba na pár slov: oplatí sa sledovať viac, čo robia tí ostatní, ako kontrolovať svoje konanie. Dôkaz nájdete na tomto videu:

Jozef Vydra
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo