2012-12-19 15:29:40
Grosjean víťazom Pretekov šampiónov
Skvelé víťazstvo pre Romaina Grosjeana.
Zdroj: Race of Champions

Grosjean víťazom Pretekov šampiónov

Keď sa skončí motoristická sezóna, stretnú sa jazdci rôznych kategórií, veku aj národností. V priebehu pár dní prinášajú súboje na ostrie noža v Race of Champions. Populárne podujatie bolo v roku 2012 jubilejné.

Už 25. ročník výnimočného podujatia priniesol zaujímavé súťaženie národných tímov, aj jednotlivcov. V tímoch vyhrali Nemci, v jednotlivcoch francúzsky pilot formuly jeden - Romain Grosjean. Francúz sa postupne zlepšoval a v závere podujatia sa dostal do výbornej formy. Postupne vyhral nad Sebastianom Vettelom i Michaelom Schumacherom. Úradujúci šampión formuly 1 si totiž skomplikoval svoj postup, keď po chybe poškodil záves pravého zadného kolesa a jazdu nedokončil. Schumacher prehral počas víkendu iba jedinú rozjazdu. No a keďže postup funguje od štvrťfinále vyraďovacím systémom K.O, kto prehrá, nepostúpi. Hoci  v tímovej súťaži triumfoval Schumacher s Vettelom už šesťkrát, na víťazstvo medzi jednotlivcami naďalej čaká.

Zdroj: Race of Champions

"Tomu hovorím šialený deň!" žiaril nadšením Grosjean. "Na začiatku, v skupinovej fáze to bolo síce trochu náročné, ale podarilo sa mi postúpiť. Potom ma vo štvrťfinále čakal Sebastian Vettel a v semifinále Michael Schumacher. Dvaja Nemci, ktorí nás včera porazili vo finále tímovej súťaže. A vo finále tu bol Tom. Už som s ním súťažil skôr a je dobré, že sme sa stretli na záver. Mal som trochu šťastia navyše a bol som v správnom čase v správnom aute. Koniec sezóny F1 bol ťažký. Včera som sa konečne vrátil na pódium a teraz toto skvelé víťazstvo pred odchodom na prázdniny je úžasné“ dodal Romain, ktorého tím Lotus potvrdil v pondelok aj do ďalšej sezóny.

Zdroj: Race of Champions
Zdroj: Race of Champions

"V 25. ročníku pretekov Romain vyhral zaslúžene," zareagoval druhý Kristensen. "Mal veľmi dobrú nedeľu. Medzi nami bol veľmi malý rozdiel a spravil som malé chybičky. O tom je ale výzva Pretekov šampiónov: treba vedieť dobre jazdiť v rôznych autách. Napríklad v Audi som si užil v súboji s Ogierom poriadnu zábavu. Myslím, že som dosiahol najrýchlejšie kolo víkendu a je dobré, že mám na to. Hoci mám o trocha viac ako 25-ročný Romain, keď mám dobré auto, som stále poriadne rýchly. Chcem sa poďakovať ľuďom, ktorí nás privítali a radi nás tu hostili. Ešte som mladý a možno jedného dňa využijem šancu na víťazstvo!"

Výsledky štvrťfinále:

Kristensen - Ogier 1:0
Tung - Coulthard 0:1
Vettel - Grosjean 0:1
Schumacher - Doohan 1:0

Výsledky semifinále:

Kristensen - Coulthard 1:0
Grosjean - Schumacher 1:0

Finálové výsledky:

Kristensen - Grosjean 0:2

A teraz sa pekne posaďte a vyhraďte si trocha času. Ak ste nameli možnosť sledovať priame prenosy 14. - 16.12. máte možnosť vychutnať si zostrih.

Jozef Vydra
ZDROJ: raceofchampions.com

Komentáre k článku


Stream naživo