2016-12-27 14:55:00
ebajk connect
ebajk connect
Zdroj: Svet elektrobicyklov

Prepchávali ste sa celé Vianoce? Vieme, ako dostať dole kilá navyše

Posledných pár dní pred Vianocami stres, potom sladké ničnerobenie. Nečudo, že vám niečo pribudlo.

Tých pár desatín „kilečka“ dáte dole aj úpravou jedálnička a prechádzkami. Ale čo ak vám na „konte“ pribudlo pár kíl? Najlepším riešením nie sú iba diéty, ale aj trocha pohybu. Na mnohých miestach Slovenska sa dá vďaka aktuálnemu počasiu dokonca aj bicyklovať.

Prečo to nevyužiť? Hajde športovať – vyskúšajte ebajk. Ak ste navyše aj vy zástancom riešenia, že kupujete darčeky zásadne až po Vianociach, máme pre vás tip.

Vhodným riešením na udržanie kondície, ale aj zhodenie „prebytočného materiálu“ je jazda na elektrobicykli, teda ebajku. Lebo kde už sily nestačia, pomôže elektromotor. Ten ale potrebuje nabité akumulátory. Okrem nabíjania doma môžete využiť nabíjacie stanice ebajk connect. Netreba za nimi cestovať za hranice. Stále sa rozširujúcu sieť nájdete totiž u nás, na Slovensku.

Zdroj: svetelektrobicyklov.sk
Zdroj: Svet elektrobicyklov

Už 12 nabíjacích staníc

Sieť nabíjacích staníc ebajk connect vznikla so siedmimi stanicami v Malých Karpatoch, kde si ebajkeri mohli kedykoľvek dobiť svoje baterky zn. Bosch a Yamaha na ďalšiu jazdu. Dnes má sieť už 12 nabíjacích bodov. Z oblasti Malých Karpát sa sieť rozrástla o prvú v Podunajskej nížine – v hoteli Divoká voda v Čunove a o prvú aj na Martinkách – nabíjací bod ma Apartmánový dom Nová Ponorka. Služba je pre všetkých zadarmo. V pláne je rozšíriť sieť aj do Košického kraja, pretože centrum ebajk – Svet elektrobicyklov nedávno zväčšilo svoju pôsobnosť aj tam. Očakáva sa nárast ebajkerekej komunity i na východe krajiny.

Zdroj: svetelektrobicyklov.sk

Podrobnejšie informácie o nabíjacej sieti nájdete na stránke http://www.ebajkconnect.sk

Ochutnávka z dielne Haibike

Nemecká značka Haibike sa špecializuje na výrobu elektrobicyklov už od roku 2010 a pre najbližšiu sezónu ponúka vo svetovom meradle najširší sortiment športových prémiových ebajkov. Predstavíme vám novinky z dielne značky. Možno sa vám zapáčia natoľko, že zatúžite spoznávať Slovensko „po vlastných“. Lebo ebajk nie je iba na elektrinu. V prvom rade musíte šliapať do pedálov vy.

 

Haibike SDURO HardSeven 4.0 model 2017

Zdroj: Haibike

Obratný horský ebajk SDURO HardSeven 4.0 s pevným zadným rámom „eHardtail“. Stavaný pre túry v stredne náročnom a ľahkom lesnom teréne, pohodlný pre jazdu po lesných či poľných cestách. Geometria rámu je overená niekoľkosezónnym ladením, má tuhý rám a efektívny prenos hnacej sily. Je oceňovaný pre svoju ovládateľnosť a dynamiku.

SDURO HardSeven 4.0 má vo výbave elektromotor Yamaha PW s maximálnym krútiacim momentom 80Nm, minimalistický a robustný Yamaha LED displej umožňujúci pohodlné riadenie motora pomocou 3 úrovní podpory (Off, Eco, Standard, High). Batéria Yamaha má kapacitou 400 Wh. Predná vidlica SR Suntour XCM RL-DS je so zdvihom 100mm, prehadzovačka Shimano Acera M3000 má 9 rýchlostí a hydraulické diskové brzdy sú Tektro HD-M285. Veľkosť kolies je 27,5“.

 

Haibike SDURO HardLife 4.0 2017

Zdroj: Haibike

Dynamický dámsky horský ebike SDURO HardLife 4.0 s pevným zadným rámom „eHardtail“. Je stavaný pre dlhé túry na nespevnených lesných či poľných cestách. Rám a geometria sú ergonomicky adaptované pre dámy. Skrátená je vzdialenosť od riadidiel po optimalizované dámske sedadlo a znížená hmotnosť. V iných prvkoch nie sú žiadne kompromisy v porovnaní s pánskym modelom.

Ak by ste chceli vedieť ďalšie podrobnosti, kliknite pre viac informácií o Haibike modeloch.

jv,mb
ZDROJ: svetelektrobicyklov.sk

Komentáre k článku


Stream naživo