2020-12-11 12:22:00
Vlog Hyundai Tucson
Vlog Hyundai Tucson
Zdroj: Ján Hargaš

VLOG: Prvá jazda s novým Hyundai Tucson – útok na všetkých frontoch

Nový Tucson je o toľko odlišný od končiacej generácie, až sa zdá, že by sa mal volať inak.

 

Napríklad Enterprise. Ale naďalej sa volá Tucson a nemení na tom nič ani jeho dizajn. Ten je odvážny, moderný a úplne iný. Aktuálne na trhu nenájdete nič tak progresívne a moderné ako je nový Tucson. Dokonca aj nové Santa Fe pri ňom vyzerá nesmierne konzervatívne. Nasledujúci vlog nájdete aj na mojom kanáli na youtube.com. 

Auto je medzigeneračne väčšie, lepšie vybavené, no zachováva si silu predchodcu. Tá pramení z množstva dostupných motorizácií, praktickej kabíny, veľkého kufra a dobrej ceny.

Nový Tucson začína na cene 23 490 eur. Bonus vo výške 1500 eur dostanete pri využití značkového financovania. Vtedy je to 21 990 eur. Píšem o cene za základný motor 1,6 T-GDi s výkonom 150 koní, s pohonom prednej nápravy a vo výbave Comfort. Tá obsahuje napríklad 17-palcové zliatinové disky, LED denné svietenie s projektorovými stretávacími svetlami, manuálnu klimatizáciu, základný balík asistenčných systémov, tempomat a rádio s 8-palcovým displejom a konektivitou CarPlay a Android Auto.

Pri prvej jazde som bol na opačnej strane cenníka. Navyše cenníka iného. Cenníka hybridnej verzie. Testovaný kúsok mal Podkapotou motor 1,6 T-GDI spojený s elektromotorom, novou automatickou 6-stupňovou prevodovkou a pohonom všetkých kolies. Verzia disponuje výkonom 230 koní systémovo a kúpite ju vo výbave Premium v akcii za 35 490 eur. Hybrid s pohonom predných kolies a s rovnakým výkonom možno kúpiť za 29 090 eur vo výbave Family.

Viac o testovanom aute i o Tucsone ako takom zistíte vo Vlogu z prvej jazdy. V galérii nájdete fotografie auta. 


AUTOR: © Zoznam/Ján Hargaš

Komentáre k článku