2020-10-16 12:15:00
Cupra Formentor VLOG
Cupra Formentor VLOG
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO + VIDEO: Cupra Formentor - toto meno si dobre zapamätajte

Cupra Formentor je prvým samostantným modelom značky. A akým modelom!

Sú to už štyri dni odkedy som sa vrátil z Mníchova a nadšenie z tohto vozidla ma stále neopúšťa. Prvé jazdy sú obvykle pozitívnych emócii plné. Je to radosť z nového auta, zo zábavy, ktorú poskytuje. Lenže obvykle ten dobrý pocit rýchlo vyprší. Teraz sa drží dlhšie než obvykle.

Formentor je naozaj presvedčivý a okamžite sa v mojich očiach zaradil k tomu najlepšiemu, čo koncern VW ponúka. A ešte jeden poznatok takto na úvod. Cupra je azda najlepšie pripravený spin-off, aký sme za ostatné dekády zažili. A vidieť to aj na predajných číslach. A vidieť to aj na Formentore. Tu je vlog z testovania:

Cupra patrí pod SEAT. Nemusíme si klamať, všetky modely značky Cupra sú geneticky spojené s modelmi značky SEAT. Výnimkou potvrdzujúcou pravidlo je práve Formentor. Narozdiel od modelov ako Leon, či Ateca, Formentor nikdy nebude niesť označenie SEAT. 

Formentor však z modelu značky SEAT vychádza. Je to totiž väčší súrodenec modelu Leon. Akoby sa Leon pridvihol, spevnil, oťažel a dostal niekoľko dizajnových komponentov, ktoré ho odlíšili od základu. Napríklad plastová lišta na zadnom nárazníku, či výraznejší prelis pod C stĺpikom, prípadne kompletne prepracovaná predná maska. 

Zdroj: Ján Hargaš

Odlišností je viac, no tie sa nesú naprieč celým modelovým portfóliom Cupry. Formentor je tretí model samostatnej značky a zároveň prvý, ktorý nie je “len” vrcholom modelového portfólia SEATu. Pritom v úplných začiatkoch bol koncipovaný ako auto pre SEAT. Už po prvých skicách si vtedajší šéf Španielov uvedomil, že odčleniť Formentor len pre Cupru môže byť dobrý nápad. A on to je naozaj veľmi dobrý nápad.

Zdroj: Ján Hargaš

Formentor preto narozdiel od kolegov menom Ateca, či Cupra ponúkne aj relatívne bežné motorizácie. Napríklad príde s motorom 2,0 TSI pracujúcom v Millerovom cykle a s výkonom 140 kW. Podkapotu sa istotne dostane aj plug-in hybrid. Dokonca v dvoch výkonnostných stupňoch. A aj 2,0 TSI s výkonom 180 kW a s pohonom prednej nápravy. A nájdete tam aj motor 1,5 TSI s výkonom 150 koní. Ba aj 2,0 TDI 150 k. Ak zdvíhate obočie, pokojne ho dajte zasa dole. Ako som spomínal vo vlogu, športová karoséria, športový interiér a k tomu bežný motor sú dnes enormne obľúbené. Lebo viete, imidž rozhoduje.

Zdroj: Ján Hargaš

Lenže na Podkapotou.sk je imidž iba jeden z dôležitých parametrov. Viac ľúbim, keď má auto viac Podkapotou ako len na kapote. Auto, ktoré som si prebral na letisku v Mníchove malo najsilnejší motor. S najsilnejším motorom vstupuje Formentor do predaja. Zatiaľ najsilnejším... Vraj. (žmurk, žmurk). Podkapotou Formentora sa nachádzal prepĺňaný dvojlitrový štvorvalec z rodiny výkonnostných verzií označenia 2,0 TSI. Je to úplne iný motor ako ten, ktorý som už spomenul. Kým dvojliter s výkonom 140 kW teda 190 koní je určený ako náhrada 1,8 TSI a podobne ako 1,5 TSI v nižšom výkone je zameraný najmä na boj s emisiami. 2,0 TSI vo výkonoch 180 a 228 kW sú z inej ligy.

Zdroj: Ján Hargaš

Najvýkonnejší motor ponúkne 228 kW (310 k) a 400 Nm krútiaceho momentu. To autu s pohonom všetkých kolies 4Drive umožňuje zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 250 km/h (obmedzovač). Auto má 7-stupňovú dvojspojkovú DSG prevodovku, má špeciálny výfukový systém, má k dispozícii brzdy Brembo, krásne dizajny diskov, exkluzívne športové škrupinové sedadlá a špeciálny Cupra volant so štartovacím tlačidlom a s voľbou režimov. Auto pri pokojnom tempe radí hladko, jazdí ticho a pokojne. Keď ale prepnete do režimu S, prípadne Cupra, klapka vo výfuku a repráčiky zabezpečia naozaj intenzívny športový zvuk. Pri ostrej jazde prevodovka krásne prudko radí, strieľa do výfukov a zdvíha pohľady okolia. Auto má progresívne riadenie, v základe 12 palcový plávajúci displej infotainmentu, digitálny prístrojový štít, vysokú konektivu a kvantum asistentov.

Zdroj: Ján Hargaš

Testovačka mala devätnásťpalcové disky kolies, Brembá, obuté Bridgestone Turanzy a má tiež veľké tlačidlo na vypnutie kontroly trakcie. A poviem vám, že s tým autom je naozaj výborná zábava. Na okreskách pekne drží, do zákruty sa nakloní, prenesie si hmotnosť a zaberie plynulo zadkom. Tým, že vychádza z Leona má vynikajúco rozloženú hmotnosť a na limite sa správa neutrálne, ba až pretáčavo. Vidieť to vo vlogu, čo auto dokáže v rukách mojich i v rukách profi pretekára. Stačí trošku snahy. A pokojne vám dovolí aj hodiny. V režime Cupra je športový mód kontroly trakcie a ESC, takže tam vás v poslednej chvíli zachráni, no bez kontroly trakcie sa môžete točiť na mieste ako zmyslov zbavení.

Zdroj: Ján Hargaš

Auto má v prípade verzie s pohonom 4Drive 420 litrový kufor a pohodlne usadí štvoricu vysokých postáv. Pritom je to karoséria SUV Coupe, no nad hlavou som mal aj so svojimi 190 cm vzadu rezervu tak 5 cm. Deti sa vzadu odvezú aj tri. Otázkou je usporiadanie detských sedačiek, ale tam až zachádzať nebudem. Uvidím, keď sa bude auto testovať na Slovensku.

Zdroj: Ján Hargaš

Sedadlá vpredu sú pohodlné, pekne držia na mieste aj pri bláznení na okruhu a vyzerajú výborne. Formentor ma dostal. Nehanbím sa za to. Môžete mať voči nemu čokoľvek, ale ja mu žeriem aj ten matný lak, aj technológie, aj prevodovku, aj výkon a aj jazdné vlastnosti. Navyše auto vôbec nepôsobí nepohodlne. Má adaptívny podvozok, no ani na spomaľovačoch a dierach (ktorých je v Nemecku enormne málo) neskáče a ani nie je príliš tvrdé. Super.

Tu nájdete vlog na Youtube.com 

Zdroj: Ján Hargaš

V ďalšom článku sa budem venovať novej generácii modelu Cupra Leon, ktorý som mal tiež možnosť testovať.


AUTOR: © Zoznam/Ján Hargaš

Komentáre k článku