2018-10-05 17:40:00
Renault Mégane Grandtour GT
Renault Mégane Grandtour GT Line
Zdroj: Ján Hargaš

VIDEOTEST: Prvé dojmy z Veľkého Testu Renaultu Megane Grandtour GT Line

Na jeseň sme odštartovali veľký test modelu Renault Megane GT Line. Tu sú moje prvé dojmy a pojmy.

Renault Megane vo výbave GT Line s benzínovým prepĺňaným motorom a automatickou dvojspojkovou prevodovkou k nám do redakcie zavítal na dôkladné preverenie. Ako ste už na Podkapotou zvyknutí, s autom strávime tri mesiace. Počas tohto času stihneme zistiť o aute omnoho viac ako zo štandardného týždňového redakčného testu.

V nasledujúcich dňoch a týždňoch vás budeme informovať o nadobudnutých dojmoch a pojmoch. Zameriame sa najmä na jazdné vlastnosti, dynamiku, spotrebu, výbavu, ergónómiu a ďalšie prvky dlhodobého spolužitia.

Dnes vám prinášam prvé dojmy z prvých dní nášho veľkého testu. Nečakajte žiadnu zložitú matematiku. Všetko má svoj čas, tu je pár prvých dojmov a pojmov z testu auta, ktoré vie ako prilákať pohľady. Po úvodnom slovku budú nasledovať ďalšie, podrobnejšie príspevky zachytávajúce aj detailnejšie info z dlhých trás s autom.

Teraz stručne, jasne a hlavne zrozumiteľne a jednoducho (a možno občas aj úsmevne). Toto je prvé video zo série podobných, ktoré na Podkapotou budete vídať čoraz častejšie. Viac sa zatiaľ rozpisovať nebudem. Tu je sľúbené videjko k veľkému testu:

Na záver mi nedá. Dodám, že toto vyfešákované kombi v bohatej výbave GT Line malo Podkapotou benzínový prepĺňaný štvorvalec, ktorý už dnes vo všetkých modeloch značky Renault postupne nahrádza nový, väčší a výkonnejší agregát. Test nám okrem štandardných skúseností zo spolužitia prinesie tiež unikátne a podrobné informácie ohľadom odchádzajúceho agregátu, ktoré budeme môcť následne porovnať s tými pri novom motore. Získame tak presný pohľad na to, v čom bol starší motor lepší a v čom je lepší motor nový. Viac prezrádzať nebudem. Až nabudúce.

Tu nájdete video vo vyššej kvalite na Youtube.


AUTOR: © Zoznam/Ján Hargaš

Komentáre k článku