2017-06-18 04:20:00
Citroen C3 AirCross
Citroen C3 AirCross
Zdroj: Citroen

Citroen C3 AirCross je vonku – funky Kaktus č. 3

Keď je niečo dobré, len tak sa to neobohrá. Aspoň v to verí Citroen. Uvádza tretí Kaktus.

Citroen chce vyrábať rodinné, zábavné, pohodlné a štýlové autá za dobrú cenu. Prvou lastovičkou nového dizajnového jazyka bol C4 Cactus. Nasledoval miniKaktus C3. Teraz je tu ešte Kaktus po tretie. Volá sa C3 Aircross, je to crossover (ak by ste na to doteraz neprišli), nahrádza C3 Picasso a stojí na platforme spoločnej pre Opel Crossland a budúci Peugeot 2008.

Autíčko s vyšším posedom a vyššou svetlou výškou neponúkne síce pohon všetkých štyroch kolies, no ten mu ani netreba. Do veľkého terénu sa predsa nehrnie. Omnoho dôležitejšie preň je odviezť pasažierov na miesto určenia komfortne a štýlovo. Automobil má dĺžku len 4,15 metra, no vďaka vyššej stavbe ponúka enormne veľa miesta vo všetkých smeroch. Batožinový priestor sa pohybuje od základných 410 litrov až po 520 – ak posuniete zadné sedadlá úplne dopredu. Vzadu sa posadia aj dvaja basketbalisti. Ak ale zložíte sedadlá a aj to spolujazdcovo, dostanete úložný priestor s dĺžkou 2,4 metra. Ak ale položíte len zadné sedadlá, dostanete za odmenu rovnú podlahu.

Zdroj: Citroen

Auto môže byť vybavené všetkými modernými asistenčnými systémami vrátane asistenta pre zjazd z kopca, parkovacieho asistenta, či asistentov pre mŕtvy uhol a jazdu v pruhoch.

Zdroj: Citroen
Zdroj: Citroen
Zdroj: Citroen
Zdroj: Citroen

Podkapotou sa podobne ako v prípade modelu Crossland od Oplu nachádzajú pohonné jednotky koncernu PSA. Základ tvorí benzínový atmosférický trojvalec s výkonom 82 koní. Nasledujú jeho prepĺňané varianty s výkonom 110 a 130 koní. Naftovú ponuku zastupujú motory 1,6 BlueHDi s výkonom 100 alebo 120 koní. Auto môže mať manuálnu ale aj automatickú prevodovku a môžete si ho vyskladať na svoj obraz vďaka 90 kombináciám exteriérových farieb a doplnkov. Ceny sa dozvieme v priebehu júla, výroba prebieha v Zaragoze a predaj odštartuje taktiež začiatkom druhej polovice tohto roka. 

Zdroj: Citroen

jh

Komentáre k článku


Stream naživo