2016-07-08 13:20:44
Nové Clio R.S. a
Nové Clio R.S. a nové Clio GT Line
Zdroj: Renault Motor Sport

Renault predstavuje nové Clio R.S. a nové Clio GT Line

Obe novinky prinášajú radosť z jazdy a športový štýl, ktoré čerpajú z bohatých skúseností divízie Renault Sport

Nové Clio R.S. 200 EDC, Clio R.S. Trophy a Clio GT-Line dostali vylepšené vlastnosti modelu Clio. „Pri uvedení si budú môcť zákazníci vybrať z troch typov podvozku a dvoch motorov. Model takisto predstavuje vysoko-efektívny a inovatívny svietiaci systém R.S. VISION,” uviedol Patrice Ratti, výkonný riaditeľ Renault Sport Cars.

Nové Clio R.S. je dostupné s výberom dvoch benzínových motorov 147 a 162 kW (200 a 220 koní) pre verziu Trophy, ktoré sú spojené so 6-stupňovou dvojspojkovou automatickou EDC prevodovkou s riadiacimi páčkami pod volantom.

Je to jediné auto v triede, ktoré ponúka tri rôzne typy podvozku, čo dáva zákazníkom príležitosť „postaviť si“ svoje vlastné Clio R.S. V ponuke je podvozok Sport so 17” alebo 18” diskami. Poskytuje perfektnú kombináciu cestných vlastností s okruhom. Zosilnený podvozok dostal označenie Cup. Vrcholom športu je podvozok Trophy s 18” diskami, ktorý je znížený o 20mm vpredu a o 10mm vzadu. Zameraný je v prvom rade na zážitok z jazdy.  

Unikátnym v segmente je exkluzívny výfukový systém pre verziu Trophy, ktorý je inšpirovaný konceptom Clio R.S. 16. Vznikol v spolupráci so špecialistami značky Akrapovič. Vďaka tomu je zvuk auta okamžite rozpoznateľný  a zaručená živá akcelerácia.

Zdroj: Renault Motor Sport

Slabší motor je dostupný s podvozkom Sport, alebo podvozkom Cup, zatiaľ čo silnejšia verzia je dostupná s variantom Trophy. Tá dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,6 sekundy, 400 metrov s pevným štartom prekoná za 14,5 sekundy a maximálna rýchlosť vozidla je 235 km/h.

Inovácie modelu Clio R.S. obsahujú bezkonkurenčný balík výbavy v segmente, a to vrátane systému Launch Control, systému R.S. Drive, ktorý poskytuje výber z troch jazdných módov (Normal, Sport a Race), aplikáciu R.S. Monitor a tlmiče s hydraulickými dorazmi vyvinuté divíziou Renault Sport pre rally. 

Zdroj: Renault Motor Sport
Zdroj: Renault Motor Sport

R.S. VISION: prvé LED svietenie na svete, ktoré má „viac tvárí“

Predná časť nového Clio R.S. je vďaka tvaru nárazníku vizuálne širšia a má multifunkčné LED svietením označené R.S. VISION. Táto exkluzívna technológia, prebratá z konceptu Clio R.S. 16, spolupracuje s hmlovými svetlami, bočnými a stretávacími svetlometmi, preto poskytuje zlepšenú viditeľnosť v noci.

Nové Clio R.S. takisto ponúka 18” disky kolies a špecifické prahy. Na zadnej časti je umiestnený športový spojler, funkčný difúzor a dvojité výfukové potrubie. Logo Renault Sport nájdete na spodku prednej časti vozidla, na kolesách a vzadu.

Zdroj: Renault Motor Sport
Zdroj: Renault Motor Sport

GT Line, odlišný štýl

Balík GT-Line dodáva modelu Nové Clio športový vzhľad s vlastnosťami, vďaka ktorými sa odlišuje od konkurencie. Clio GT-Line je vybavené krytmi spätných svetiel vo farbe Tmavá Metal, v ktorej je aj predný nárazník a bočné prahy (ako v Clio R.S.). V ponuke je unikátny dizajn 16”, alebo 17” diskov kolies. Takisto je vybavené exkluzívnou pochrómovanou koncovou výfuku a zadným nárazníkom, ktorý je taktiež vo farbe Tmavá Metal. Kabína GT-Line je vybavená volantom z modelu Clio R.S. s modrým prešívaním. Sedadlá majú špeciálne čalúnenie, k dispozície sú aj kovové pedále a ďalšie dizajnové športové prvky.

Komentáre k článku


Stream naživo