2013-09-02 17:30:00
Kia Niro koncept
Kia Niro koncept
Zdroj: caranddriver.com

Nabúchaná Kia Rio sa volá Niro. Nissanu Juke možno rastie konkurent

Autosalón vo Frankfurte sa nezadržateľne blíži. Jednou z najaktívnejších automobiliek je pred Frankfurtom Kia.

Kia Niro je úplne nový koncept určený pre nadchádzajúci autosalón. Kia tvrdí, že by mal okrem inovatívneho vzhľadu obsahovať aj inovatívny pohon. Čo pod slovom inovatívny Kia myslí, sme sa nedozvedeli, no podľa všetkého sa dozvieme čoskoro.

Niro vychádza z dizajnového jazyka, ktorým súčasná Kia prehovára k zákazníkom. Posúva sa však opäť o niečo ďalej. Okrem veľkých kolies, koncoviek výfuku umiestnených v strede zadného nárazníka a podobne umiestnených denných svietidiel, ponúka Niro dvojfarebnú karosériu. Respektíve trojfarebnú, ak berieme do úvahy aj žlté lemovanie na prednej maske a výstupky v zadnej časti.

Ako by vyzeral „inovatívny“ koncept bez dvier otvárajúcich sa nahor? Asi ako koncept bez dvier otvárajúcich sa nahor... Niro však svoje krídla rád zdvihne k nebesiam a ponúkne vám miesto za volantom. Koncept v interiéri zaujme sedadlami spojenými so stredovým panelom, športovým volantom, zvislými prieduchmi ventilácie a mohutným dotykovým displejom v strede palubnej dosky. S nízkou líniou strechy, veľkými kolesami a typickou prednou maskou vyzerá Niro pripravený športovať.

Zdroj: caranddriver.com

Nebude to žiaden Juke... teda Joke... vlastne vtip, keď povieme, že sa nám nový koncept s autogramom Petra Schreyera páči. Samozrejme, ak by mal Niro namierené do výroby, pravdepodobne by prišiel o časť zo svojho divokého vzhľadu. Do vnútra by asi zablúdili nejaké odkladacie miesta na PET fľaše, vreckovky a podobné somarinky. Aj tak by to mohlo byť celkom príťažlivé auto. Otázka znie, ako budú reagovať návštevníci vo Frankfurte a či sa Kia rozhodne nalepiť Nirovi na čelo cenovku. Azda áno.   

Ján Hargaš
ZDROJ: telegraph.co.uk, caranddriver.com

Komentáre k článku


Stream naživo