2023-03-20 13:30:00
Żużel štartuje v Žarnovici!
Żużel štartuje v Žarnovici!
Zdroj: Mesiarik Martin

Żużel štartuje v Žarnovici!

Speedway, Żużel, Bahnsport, Salakmotor, Plochá dráha vo svete má tento šport svoje atypické názvy.

No jednu vec má spoločnú! Medzi najlepších v tejto disciplíne patrí náš Martin Vaculík manžel Kristíny  Turjanovej.

Jeho manželku, herečku pôsobiacu v známych slovenských seriáloch poznajú oveľa viac na Slovensku, ale Martin svojimi výkonmi na plochej dráhe sa preslávil u našich severných susedov v Poľsku, kde je plochá dráha jedným z top športov, tak ako u nás hokej a futbal.

Vo svojom nabitom programe si párkrát do roka nájde Martin Vaculík čas a príde do svojej rodnej Žarnovice na plochú dráhu alebo ako sa to povie v Poľsku na Żużel, čím urobí domácim fanúšikom nesmiernu radosť. A jeden z tých dátumov bude už 2. apríl.

Zdroj: Mesiarik Martin

V Medzinárodných majstrovstvách Slovenska bude Martin obhajovať titul z minulého roka, no konkurenciu bude mať silnú. Okrem najlepších jazdcov z Fínska, Česka sa môžu tešiť diváci aj mladého dravého Američana, Švédov, Poliakov a iných jazdcov z ďalších krajín.

Tento šport patrí medzi tie adrenalínové a aj nebezpečné, keďže motorky dosahujú rýchlosť na ovále 120 km/hod a nemajú brzdy. V tejto rýchlosti vchádzajú do zákruty, kde sa dostávajú do šmyku. Zrýchlenie pri štarte majú ako monoposty F1 z 0 na 100 km/hod. okolo 2 sekúnd.  A toto všetko vidia diváci, ako keby to mali na dlani priamo na štadióne.

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska začínajú 2.4.2023 (nedeľa) o 15.00 hod na jedinom plochodrážnom štadióne na Slovensku v Žarnovici. Kúpte si už teraz lístok cez predpredaj.sk

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Predpredaj.sk

Komentáre k článku


Stream naživo