2021-10-20 09:00:00
PR VAM
PR VAM
Zdroj: PR VAM Security

Ktoré zabezpečenie auta je najlepšie? Elektrické, mechanické alebo elektro-mechanické?

Kúpa auta zaťaží nejeden rodinný rozpočet.

Väčšina nových modelov začína na sume 10 000 €. Preto je na mieste otázka, ako ho ochrániť na 100 %? Na trhu so zabezpečovacími systémami existuje nespočetné množstvo produktov, ktoré ochránia vaše vozidlo rôzne. Záleží od toho, či sú mechanické, elektronické alebo elektromechanické. Aký je medzi nimi rozdiel?

Mechanické zabezpečenie

Sú to jednoduché systémy, ktoré slúžia na zabránenie manipulácie s autom.

Medzi najpoužívanejšie patrí zámok na volant, pedále, riadiacu jednotku či kolesá.

Výhodou je, že zariadenie môžete používať okamžite po jeho zakúpení. Jeho mínusom je, že systém musíte komplikovane nasádzať, zamykať a odomykať zakaždým, keď nastúpite a vystúpite z auta. A navyše v ňom zaberá miesto.

Ochrana proti krádeži nie je pri tomto zabezpečení na vysokej úrovni. Skúsený zlodej ho prelomí už do jednej minúty. Stačí ho jednouchou prerezať.

Elektronické zabezpečenie

Medzi najpoužívanejšie elektronické zabezpečovacie systémy patria autoalarmy, imobilizéry a GPS monitory. Prekonať ich už nie je také jednoduché. Zlodeji musia byť technicky zdatní a vybavení najmodernejšími technológiami. No ak ich majú, potom je to pre nich hračka. Stačí naozaj pár sekúnd a auto je preč.

Ani Tesla nie je pred takýmito zlodejmi dostatočne zabezpečená. Pozrite si video.

Elektromechanické zabezpečenie

Toto zabezpečenie je postavené na kombinácii mechanického a elektronického princípu. Pokiaľ je navrhnuté správne, je takmer nemožné ho prekonať. Dôkazom je slovenský výrobok VAMPIRE Lite od firmy VAM system.

VAMPIRE Lite je 7-miestny imobilizér, ktorý naraz dokáže zablokovať tieto časti vozidla: motor, palivovú sústavu, elektroniku, batériu, riadiacu jednotku, ručnú brzdu a spojkový pedál. Vyznačuje sa tým, že každá jedna inštalácia je unikátna, vďaka čomu sa stáva systém prakticky neprekonateľný.

VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu, ktorá si nevyžaduje žiadne ďalšie poplatky, či už za prevádzku alebo aktualizáciu systému. Jeho cena závisí od značky a modelu auta. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na tomto odkaze.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR VAM

Komentáre k článku


Stream naživo